Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJEVARA

Nije završio preuređenje kuće pa prijavljen za tri kaznena djela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je kazneno prijavila 44-godišnjaka kojega sumnjiči da je 39-godišnjeg naručitelja građevinskih radova oštetio za 140 tisuća kuna jer dogovoreno preuređenje kuće nikada nije završio, izvijestili su iz primorsko-goranske policije.

Uz to, osumnjičeni je državni proračun oštetio za oko 37.000 kuna jer nije obračunao, prijavio i platio porez na dodanu vrijednost. Stoga je prijavljen za kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnja se da je održavao u zabludi 39-godišnjeg naručitelja radova u vezi s izvođenjem građevinskih radova preuređenja dijela kuće te da je tri kaznena djela počinio kao odgovorna osoba tvrtke s riječkog područja, od početka srpnja do kraja kolovoza 2019.

Osumnjičeni dogovorene radove nije završio niti je obračunao, prijavio i platio porez na dodanu vrijednost, a od srpnja do kraja 2019. nije ispostavljao potrebne račune niti je vodio poslovne knjige koje je bio dužan voditi, naveli su iz policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene