Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBORNE SENZACIJE

Oni su potukli velike: Nezavisni izborni pobjednici otkrili recept za uspjeh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao prava senzacija na ovim su se izborima pokazali nezavisni kandidati. Javnosti manje poznata lica, osvojila su sedamdesetak općina i dvadesetak gradova.

Marko Jelić pokazao je HDZ-ovoj Josipi Rimac da Knin nije neosvojiv. Jutro nakon pobjede bivši HDZ-ovac i molekularni biolog već se bacio na posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srušena utvrda HDZ-a Biolog pobijedio HDZ-ovu "kninsku kraljicu": "Vidio sam ljude u suzama" Slika nije dostupna BORBA ZA SVAKI GLAS Napeta izborna utrka u Kninu: Hoće li molekularni biolog Marko Jelić svrgnuti Josipu Rimac s trona?

"Grad je u stanovitim problemima. Moramo znati stvarno stanje, prije svega proračuna, a zatim i gradske imovine i ljudskih resursa koje imamo", kaže Jelić, novi gradonačelnik Knina.

Namučio se Ivan Čehok s otvaranjem pjenušca, ali je puno lakše išlo s biračima. Vraća se u staru fotelju, a USKOK-ove optužbe, pa i one da je oštetio grad, nisu mu bile teret.

Suradnju u županiji s povratnikom Radimirom Čačićem ne dovodi u pitanje. "Mislim da su nas građani opametili i jednog i drugog. Nadam se da će sad biti manje liderskih taština. Sad više Čačić nije netko tko vodi stranku, vjerojatno će zatomiti te neke svoje liderske ambicije", kaže Čehok.

Ambicije ima, a političku lekciju i to za samo 72 glasa više protivnicima iz HDZ-a očitao je i korenički profesor Ante Kovač, koji je postao načelnik Općine Plitvička jezera. I ranije je svojim izjavama ismijavao lokalne čelnike.

"Da sam ja samo šaljivdžija budite uvjereni da mi ne bi uspjelo pobijediti na izborima, ali ja smatram da tu politiku treba malo relaksirati. Najavio sam davno našim političarima da će se drugo poluvrijeme igrati na gostujućem terenu, međutim oni nisu očito shvatili", kaže Kovač.

Utakmica života iza jednog je od najmlađih gradonačelnika, 30-godišnjeg informatičara i nezavisnog Darija Zurovca, koji od HDZ-a preuzima Svetu Nedelju. 

"Mi smo ponudili sebe, svoja rješenja i životopise. Mogao bih komotno reći svoj život na pladnju. Obični ljudi iz susjedstva. Mislim da je presudio revolt i dosta negativna kampanja", kaže Zurovec. 

I Mario Rajn udružio se s grupom birača i nakon 16 godina u Križevcima porazio bivšeg šefa HSS - a, Branka Hrga. Što je presudilo?

"Neposrednost! Jako sam inzistirao da sam među građanima i na svojim sam se skupovima nastojao ne obraćati s pozornica i nastojao sam što više slušati", kaže Rajn, dodajući da će tako biti i u njegovom mandatu.

Pobjedu slavi i Ivo Dujmić, novi stari gradonačelnik Opatije. SDP ga se odrekao, sada ih je pobijedio s nezavisne liste.

"Stranačka vodstva se trebaju zapitati što se to dešava! Preživio sam - zbog čega? Jer sam bio od početka u koaliciji s građanima", kaže Dujmić.

Nagradili su ih, ali od njih imaju i velika očekivanja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene