Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme poharalo istok Hrvatske

Dirljiva poruka mladića kojem je nevrijeme uništilo polje duhana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporter Andrija Jarak razgovarao je s mladim poljoprivrednikom koji je izgubio veliko ulaganje u polje duhana.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s mladim poljoprivrednikom Markom Kubom, uzgajivačem duhana. 'Danas je katastrofa, teško da će što biti od uroda. Štete ima od vjetra, tuče, sve je uništeno', rekao je Kuba dodavši kako je bio u žetvi kada je odjednom počela strašna oluja, a crni oblaci spojili su se sa zemljom. Očekuje barem neku pomoć od države.

Pročitajte i ovo Sanacija štete od nevremena u Slavoniji - 2 Ostali bez riječi U akciju pomaganja stradalima od nevremena uključili su se svi: "Evo ja se ježim. Dočekaju nas, plaču, pogotovo bakice" Štete od nevremena u Slavoniji - 1 građani pomažu Teška i potresna situacija u Slavoniji: "Jedna je baka iz novčanika vadila četiri eura..."

U priloženom videu poslušajte kako je dirljivo govorio mladić u teškom očaju.

Nevrijeme s tučom i jakom kišom pogodilo je u srijedu Slavoniju. Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je danas nakon obilaska stradalih područja ocijenio je da "sve ide" prema proglašenju elementarne nepogode.

Vjetar, tuča i jaka kiša u srijedu poslijepodne poharali su područje Orahovice u Virovitičko-podravskoj županiji. Stradali su automobili i kamioni na koje su padala iz korijena počupana stabla. Gradonačelnik Josip Nemec je 'sve digao na noge'. Radnici komunalnih tvrtki, Hrvatskih šuma, ali i mnogobrojni građani, krenuli su u raščišćavanje gradskih ulica i parkova, navode u Gradu Orahovici.

Najveće štete nevrijeme je napravilo na području Požege, Kutjeva, Jakšića i Pleternice. Vjetar je porušio stabla te oštetio nekoliko krovova. Oko ponoći zahvatilo je i područje Lipika i Pakraca, a u naselju Šeovica grom je udario u obiteljsku kuću, no ozlijeđenih nije bilo.

Zbog stabala srušenih na ceste prošle noći je za promet bio zatvoren dio lokalnih prometnica, a zbog oštećenih vodova bez električne energije bili su dijelovi grada Požega i sjeveroistočni dijelovi Požeštine.

Nadležne službe Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije u četvrtak nastavljaju otklanjati štetu koju je na tom području uzrokovalo olujno nevrijeme u srijedu navečer, a požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je nakon obilaska stradalih područja ocijenio je da "sve ide" prema proglašenju elementarne nepogode.

Zbog stabala srušenih na ceste prošle noći je za promet bio zatvoren dio lokalnih prometnica, a zbog oštećenih vodova bez električne energije bili su dijelovi grada Požega i sjeveroistočni dijelovi Požeštine.

Stručne službe intenzivno rade na uklanjanju šteta.

"Štete se još zbrajaju, ali siguran sam kako će one biti višemilijunskog iznosa. Već sada sve ide u pravcu proglašenja elementarne nepogodne", rekao je župan Tomašević nakon obilaska pogođenog područja.

I danas upozorenje za Slavoniju

Meteoalarm je i za današnji dan izdao narančasto upozorenje za cijelu Slavoniju.

'Lokalno su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi, osobito u u noći i ujutro. Lokalno moguće i bujične poplave', upozorava Meteoalarm.

DHMZ: promjenljivo oblačno, povremeno kiša i grmljavina

I danas će se nastaviti promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Povremeno kiša i grmljavina, mjestimice i izraženiji pljuskovi, glavninom u prvome dijelu dana. Vjetar slab i umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a u gorskoj Hrvatskoj zapadni i jugozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, ponegdje i jak, samo ujutro na jugu još jugo, a potkraj dana na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura u unutašnjosti i na sjevernom Jadranu većinom od 21 do 26 °C, a u Dalmaciji između 26 i 31 °C, navodi se u prognozi DHMZ-a. (N.C. /Hina)

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene