Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljeno nevrijeme

VIDEO Tuča veličine oraha porazbijala krovove, automobile i radne strojeve u Požegi i okolici

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za grmljavinsko nevrijeme kasno poslijepodne i osobito navečer na području Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine te Slavonije i Baranje. Ono što su najavljivali, i ostvarilo se. Jaka tuča pogodila je poslijepodne istok zemlje.

Snažna tuča pogodila je područje Vinkovaca i Požege danas oko 17 sati.

Čitateljica je za DNEVNIK.hr izjavila da su oštećeni krovovi, kuće, ali i automobili. Tuča je veličine oraha.

''Mogu samo reći nikad viđeno niti doživljeno, u roku 20 minuta uništeno je sve, voćnjaci, poljoprivredni usjevi. Doslovno sve'', rekla je Valentina Medved.

Jaka tuča pogodila je i Vidovce koji su nedavno stradali u vodenim bujicama.  

Borislav Miličević, načelnik Stožera civilne zaštite Požege komentirao je da je nevrijeme trajalo oko 15 minuta. ''Nevjerojatne količine i veličine, neki su ostali bez krova, uništeni su automobili, radni strojevi'', rekao je. Stradao je isti potez kao i u nedavnoj bujici, ali i Požega, Pleternica, općina Jakšić. U centru Vidovaca je, govori, sve prekriveno ledom. On i gradonačelnik obilaze teren.

Marini Bešić Đukarić potvrđeno je da postoje određene materijalne štete na Kaznionici i zatvoru. Još uvijek se ne znaju razmjeri štete te se sanira šteta. Srušen je zid ograde.

Led u Vidovcima je bio velik, kako se vidi iz videa portala Pozega.eu.

Jak vjetar u Vetovu je u potpunosti iščupao krov jedne kuće i bacilo ga na susjednu kuću.

''Ovo je drugi put u dvije godine da je krov odnesen i nikad ne prizanju štetu. Krov je napravljen prije dva mjeseca i sve je podaskano'', otkrila je čitateljica za 034 portal.

DHMZ upozoravao

Dopisnica Nove TV iz Osijeka, Marina Bešić Đukarić otkrila je da meteoalarm upozorava na sve ono što može prouzročiti ozbiljnu i veliku štetu na imovini. Moguće su lokalne bujične poplave. Nedavno smo u Požeštini imali prilike svjedočiti tome što sve bujice u kratkom vremenu mogu učiniti, tu je i opasnost od olujnog vjetra, dakle, može se očekivati rušenje stabala što može biti opasno ne samo za imovinu nego i život.

Tuča poljoprivrednicima u vrijeme pred žetvu pšenice nikako ne ide na ruku, također ni voćarima koji su već pretrpjeli velike štete od mraza.

Pročitajte i ovo Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić U HRVATSKOM ZRAČNOM PROSTORU Načelnik PU splitsko-dalmatinske o lažnoj dojavi o bombi u avionu: "Tri i pol sata smo pretraživali zrakoplov, a odakle je došao poziv još istražujemo"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neobična situacija Žurio na tramvaj pa upao u šaht, vatrogasci ga jedva pronašli: ''Ha čujte, noge su mi ostale gore, stražnjica dole"

Meteoalarm također upozorava da se u slučaju grmljavinskog nevremena treba maknuti s otvorenih i izloženih područja kao što su planine, šume, livade, te da se treba zaštititi od udara munja.

Ako se ostvare prognoze, moguće je očekivati i prekide u aktivnostima na otvorenome te u prometu.

Tako je i danas više posla za djelatnike Hitne pomoći koji su imali oko 20 posto više poziva nego inače, a svaki treći poziv završio je intervencijom i to najčešće zbog kolapsa na javnom mjestu, no bilo je i težih slučajeva poput infarkta i moždanih udara.



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene