Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno doznajemo

Vrhovni sud zadao udarac odlukama suca Turudića: Odlučili da je nagodba Žužića s Uskokom zakonita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud ponovno je zaključio da zagrebački županijski sudac Ivan Turudić nije smio odbiti nagodbu poduzetnika Željka Žužića s Uskokom te je potvrdio presudu na temelju ranijeg sporazuma.

Vrhovni sud donio je odluku u slučaju Marine Lovrić Merzel i suca Ivana Turudića, odnosno nagodbe Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka Željko Horvatović Doznaje Dnevnik Nove TV I Visoki kazneni sud provjerit će moguću odgovornost suca Turudića

Za razliku od suca Ivana Turudića i njegove odluke, Vrhovni sud smatra da je postignuta nagodba između Uskoka i Žužića u skladu sa zakonom i da sudac nije mogao odbiti tu nagodbu.

Naime, nakon što je glavni državni odvjetnik poslao Vrhovnom sudu zahtjev za zaštitu ustavnosti jer je sudac Turudić više puta odbio njihovu nagodbu sa Žužićem, Vrhovni je sud prihvatio da je nagodba zakonita, čime su zadali udarac odlukama suca Turudića.

On je ranije odgodio suđenje Lovrić Merzel do odluke Vrhovnog suda i sad suđenje napokon može početi.

Podsjetimo, Uskok Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene