Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi za Split

NERED ILI UREĐENA LOKACIJA Tko je odgovoran za gorući splitski problem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od gorućih problema u Splitu je plaža Žnjan i gradnja na vrijednom gradskom resursu. Tu je izgrađeno čak 50 ilegalnih objekata.

Gradonačelnik priznaje odgovornost za nastalu sitaciju, ali rušenja zasad nema. Žnjan danas, ovisno kog u Splitu pitate, predstavlja, ili nered ili uređenu plažu. Koliko se izgradilo, obznanio je sam ministar graditeljstva Lovro Kuščević.

Pročitajte i ovo Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 4 uzurpacija VIDEO Objavljene snimke sramotne devastacije naše obale: "Pred očima nam se događa okupacija, najgori su Slovenci" Krešimir Žunić - 2 "Boljeg susjeda nema" Sram ga potpuno napustio, sad novinarima ekspresno prijeti policijom: "Rade Mađari i to od šest ujutro pa do kad se vidi"

"Tamo postoji pedesetak nelegalno izgrađenih objekata koji imaju svi inspekcijsko rješenje o uklanjanju. Postoji pritisak da se to ukloni i zakoni se moraju poštivati", kaže ministar. Upravo Kuščević najavljivao je rušenja nakon sezone, no sada povlači kočnicu.

"Mi smo krenuli nakon ljeta, to je danas sa rješavanjem problema. To rješavanje će biti dijelom rušenje a uostalom bit će u skladu kako reče idejno rješenje", dodaje Kuščević.

Tvrdi kako zakon ne dopušta rušenje dok se radi plan. I to u suradnji s gradom, koje je izdavalo koncesijska odobrenja. Gradonačelnik Ivo Baldasar kaže da se smatra odgovornim.

"Apsolutno sam odgovoran. Nemogu reći da nisam odgovoran. Ali odgovoran sam ukoliko svi ostali tamo 50 godina otkad je napravljen kaos", pravda se Baldasar.

U ugostiteljskim objektima radi tristotinjak ljudi. Gradu, kažu vlasnici, uredno plaćaju koncesije. Spremni su pomoći u rješavanju problema. Do konačnog rješenja problema, splićani će na Žnjanu i dalje bezbrižno piti kavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene