Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zebra vrijedna pet milijuna kuna

Pa kako je ovo uopće moguće?! Pješački prijelaz vodi u garažu, a vlasnik bi mogao dobiti i 700 kuna kazne

U Karlovcu niknuo svježi asfalt i pješački prijelaz koji vodi do - garaže. Grad kaže da je sve po zakonu. Sve je plaćeno oko pet milijuna kuna. Reporter Dino Goleš posjetio je novi neobičan pješački prijelaz i doznao detalje.

Svježe asfaltiran i označen pješački prijelaz u Karlovcu. No, postoji jedan čudan detalj - zebra vodi direktno u garažu!

Već sam po sebi je pješački prijelaz bizaran, no još je bizarniji odgovor iz ureda Grada Karlovca. Iz Grada su odgovorili da je takva bila "stručna procjena projektanta", i to na temelju četiri točke!

Prva je da su nogostup i prometnica projektirani unutar već oblikovane čestice, druga da je nogostup nužan, ali sužen jer se na ovoj čestici mogao samo tako projektirati. Treća - da je ucrtavanje pješačkog prijelaza nužno prema Pravilniku o prometnim znakovima te četvrta točka je da prijelazi prema istom Pravilniku moraju biti široki dva metra.

Kad se sve zbroji - nisu smjeli crtati užu zebru niti su mogli stvoriti širi nogostup.

Pročitajte i ovo Karlovačka aleja šahtova - 1 Radovi gotovi do 31. prosinca Zbog ove ceste ljudi su na rubu živaca, zazivaju Janicu Kostelić: Šahtovi koji ugrožavaju vozače, rasvjetni stup na šetnici...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OKONČANA POTRAGA Kraj drame u Karlovcu: Gospođa koja je šetala psa pronašla crnu gorilu za kojom su mnogi tragali

Ovaj projekt, koji bi lako mogao u rubriku ''vjerovali ili ne'' - Karlovačane je stajao - pet milijuna kuna! Otprilike pola otišlo je na vodovodne radove zbog kojih se radila rekonstrukcija, a drugom polovicom plaćeni su asfaltiranje, rasvjeta, signalizacija i iscrtavanje zebre.

Postoji još jedna bizarnost s kojom bi se mogao susresti vlasnik ove garaže s vlastitom zebrom.

Naime, da bi otvorio vrata, mora zaustaviti vozilo, no to je prema Zakonu zabranjeno na pješačkom prijelazu, kao i pet metara oko njega. Za to bi mogao dobiti kaznu u iznosu od 700 kuna, objasnio je Goleš.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene