Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervenirala i policija

“Nemoj dizati tenzije, past će krv": U parku na Savici i Bandićevi suradnici i zagovornici radova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U parku Trnjanska Savica, gdje su članovi Inicijative "Čuvamo naš park" organizirali neprekidno dežurstvo, u srijedu je kasno poslijepodne intervenirala policija nakon dojave o manjem izgredu, no nije bilo privedenih.

Kako javljaju članovi inicijative, u park na Savici jučer su stigli i zagovornici radova.

Pročitajte i ovo Građani su bijesni jer divlji deponiji još uvijek nije saniran (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obećanje, ludom radovanje Daleko je to od sanacije: Građani bijesni na Bandića, opet se osjećaju namagarčenima Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 7 Provjereno Mjesec dana od početka sanacije ilegalnog odlagališta na zagrebačkoj Savici: "Ovdje se ništa ne radi"

"U 17:30, kada je planiran početak, prosvjednika je bilo malo, ali se broj naglo počeo povećavati kada su počeli pristizati u grupama, da bi najveću brojku, oko 200-tinjak osoba, dosegnuo oko 18 sati. Neslužbeno se saznalo, iz razgovora s nekoliko osoba, da se iz Grada slala direktiva prema većem broju ljudi u Holdingu kako bi ih se mobiliziralo na dolazak, te se organizirao njihov grupni prijevoz na Savicu. Riječ je o ljudima koji nisu stanovnici Trnjanske Savice već su u naselje dovezeni ciljano kako bi dali svoj glas parku koji vjerojatno prvi put vide. Među prosvjednicima su uočeni Juroslav Dragun (pomoćnik pročelnika centra za komunalno redarstvo Grada Zagreba, osoba koja se stanovnicima Savice na prošlogodišnjem prosvjedu na nasipu obratila riječima “ako vam se ne sviđa ovdje, odselite se”), Vladimir Gruborović (član upravnog odbora Bandićeve stranke, zaposlenik Grada i član upravnog odbora Zoološkog vrta) te režiser Vinko Grubišić", poručuju iz inicijative.

Kad su primijetili dolazak pobornika preuređenja, u parku se okupilo i 500-tinjak članova inicijative koja se protivi predloženom preuređenju parka.

Pobornici nasrnuli na novinara?

Kako javljaju iz inicijative, pobornici radova u jednom su trenu nasrnuli na jednog novinara.

"Nakon toga je prema njima intervenirala specijalna policija te ih okružila, zajedno s pripadnicima temeljne policije. Gotovo cijelo vrijeme uzvikivali su parole, često se vulgarnostima obraćali okupljenima s druge strane. Posebno je pritom uočen pokušaj dijaloga djevojčice od 14 godina koja im se obratila riječima da je u ovom parku odrasla i da je u njemu svaki dan, pa ne razumije čemu sve ovo. S druge strane su je potjerali psujući je, a gospodin od 60-ak godina joj je priprijetio riječima: “Nemoj dizati tenzije, past će krv", poručuju iz Inicijative.

Bandić kazao da neće raditi ništa protiv volje ljudi

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić jučer je najavio odustajanje od preuređenja parka Trnjanska Savica te je izjavio da neće raditi ništa protivno volji ljudi, a park će vratiti u prvobitno stanje.

Na pitanje novinara znači li to da postoji mogućnost da u parku Trnjanska Savica ne bude realiziran taj projekt preuređenja, Bandić je objasnio da će to biti ako stanovnici Trnjanske Savice to ne žele, ali da on ne zna tko tamo prosvjeduje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene