Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno na sudu

Nastavljeno suđenje Komšiću i prijateljima: Sutkinja ga opomenula zbog smijuljenja i pričanja, a on joj bahato odbrusio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak je nastavljeno suđenje Davidu Komšiću i njegovim prijateljima Arjanu i Armendu Rexhepiju i Filipu Filipoviću. Optuženi su da su u studenome 2016. automobilom presreli, oteli i pretukli pokojnu Kristinu Krupljan.

"Prestanite pričati s drugim okrivljenicima", opomenula je sutkinja Davida Komšića za vrijeme ročišta. Komšić je sutkinji odbrusio: "Ma ko se razgovara? Možete vi gledat što hoćete i govorit što hoćete", na što mu je sutkinja odvratila da ga vidi kako komunicira sa suoptuženicima i da se smijulji.

Ročište osiguravali policajci

Pročitajte i ovo David Komšić (Foto: Dnevnik.hr) dobio bi najviše 10 godina Novi obrat u slučaju Komšić: Ubojica traži da mu se sudi kao žrtvi nakon što je 88 puta izbo trudnu Kristinu Krupljan Slika nije dostupna olakotne okolnosti Trudnu djevojku (18) brutalno izbo nožem: Vrhovni sud smanjio kaznu Davidu Komšiću

Ročište je u sudnici osiguravalo osam pravosudnih policajaca, a policajci su stajali i ispred ulaza u zgradu suda. Na suđenje je pognute glave došla Komšićeva majka Olivera. Njegov otac ostao je ispred zgrade suda, piše Jutarnji list. U sudnici se pojavila i Kristinina majka Vesna Krupljan.

Okrivljenici su kazali da nisu krivi. Od njih četvorice, samo Komšić ima odvjetnicu, ostali se brane sami. Na idućoj raspravi bit će saslušani roditelji ubijene Vesna i Dalibor Krupljan, sudski vještak Davor Mayer, a kasnije i prijateljice kojima se Kristina povjerila nakon divljačkog napada.

Sljedeće ročište zakazano je za 5. listopada.

Otmica i napad tri mjeseca prije ubojstva

Otmica i napad na Kristinu Krupljan dogodili su se tri mjeseca prije njezina ubojstva. Iako je početak suđenja za to kazneno djelo bio zakazan još u svibnju, sve je odgođeno jer se na ročištu nije pojavio Armend Rexhepi. Tada se ispričao zbog nedolaska jer je na sezonskom radu u Medulinu.

Podsjetimo, Davida Komšića i njegove prijatelje tereti se da su 27. studenoga 2016. godine u ranim jutarnjim satima na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu automobilom. Njezin su automobil razbili te se iživljavali nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Tužiteljstvo za Komšića traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za ostale dvije godine.

Komšić je prije četiri mjeseca na zagrebačkom županijskom sudu proglašen krivim za ubojstvo bivše trudne djevojke, 19-godišnje Kristine Krupljan. Osuđen je na 30 godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene