Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj INA-MOL

Prekinuto suđenje zbog Sanaderova zdravstvenog stanja, sutkinja kaznila njegove odvjetnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekinuto suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za primanje mita u aferi INA-MOL. Rasprava se nastavlja 25. veljače.

Jadranka Sloković zatražila je da se rasprava odgodi dok se ne utvrdi raspravna sposobnost Ive Sanadera. Sam Sanader napustio je sudnicu, a prije odlaska zatražio je da se isključi javnost, pa je to i učinjeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) visoka temperatura Sanader bolestan: Ježić na novom suđenju u aferi Ina-MOL treba svjedočiti u veljači

Sanader je kazao kako ne može pratiti dugotrajna svjedočenja zbog zdravstvenog stanja. Ispitivanje svjedoka prekinuto je i bit će nastavljeno 25. veljače do kada će se utvrditi koliko je Sanader raspravno sposoban. On pak tvrdi kako želi nazočiti raspravama.

Na suđenju Ivi Sanaderu novčano su kažnjene odvjetnice Jadranka Sloković i Laura Valković, i to s 10 tisuća kuna, a zbog vrijeđanja predsjednice Sudskog vijeća.

U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u aferi INA-MOL svjedoči Davor Štern, bivši predsjednik Nadzornog odbora INA-e, a nakon njega svjedoči Davor Mayer, član Uprave INA-e. Štern u utorak odgovara na pitanja obrane.

Na početku suđenja, kao nastavak na prijedlog od ponedjeljka, Sanader je predložio da se provede medicinsko vještačenje kako bi se utvrdila njegova raspravna sposobnost, odnosno mogućnost sudjelovanja na raspravama tijekom dana te koliko je sati denvno sposoban sudjelovati.

Sanader je tražio i da se iz tog dijela priče isključi javnost. Sutkinja Maja Štampar Stipić nije na to pristala jer, kako je rekla, za to nema razloga. Sanader se pozvao na slučaj kako su ga fotografirali u Parizu i da zato ne želi da je suđenje u ovom dijelu javno.

Podsjetimo, riječ je o slučaju u kojem je Sanader ranije zbog primanja mita od Hernadija bio osuđen na 10 godina zatvora, Vrhovni sud kaznu je smanjio na osam i pol godina, ali je presudu u konačnici ukinuo Ustavni sud.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u tvrtki INA, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, USKOK Sanadera u slučaju INA-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz INA-e. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene