Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sprema se spektakl

Naša ekipa snimila je pripreme za utrku Wings for life na zagrebačkom Jarunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sitno se broji do svjetske utrke humanitarnog karaktera - Wings for life. Zadar će joj biti domaćin po četvrti put.

Ove se godine očekuje rekordan broj natjecatelja. Pripreme i treninzi za utrku "Wings for life" su u punom jeku, a na jednom od njih na zagrebačkom Jarunu bila je i ekipa Dnevnika Nove TV. Krugom oko jaruna testirala se fizička spremnost.

Pročitajte i ovo Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce Ilustracija Razbojništvo Pljačka na Jarunu: Maskiran zaskočio djelatnika pošte i ukrao novac

"Prije dvije godine sam krenula i to je jedno posebno ozdračje i onda čisto danas trening da doživim to ozračje", rekla nam je natjecateljica Renata.

"To je potpuno neobičnog tipa utrka, vi trčite, ne znate koliko ćete trebati trčati za pobjedu", priznao nam je Dejan Petričević prošlogodišnji pobjednik.

Pobjeda je ipak u drugom planu, jer bitan je cilj. Novac prikupljen od startnina ulaže se u zakladu Wings for Life, koja financira najsuvremenija istraživanja za izlječenje ozljeda leđne moždine.

"Puno nam to znači. Prvo da se senzibilizira javnost za ove potrebe, drugo da se senzibilizira javnost da se zna kako lako, u jednom trenu dođe do ozljede leđne moždine", kaže Manda Knežević, predsjednica Udruge paraplegičara i tetraplegičara.

Prošlogodišnja slika iz Zadra otišla u svijet, a ove bi godine mogla biti još spektakularnija.

"Brojke su opet velike! U Zadru očekujemo 8 000 ljudi, što je i za nas najveća utrka, ali i najveća utrka ikada održana u Hrvatskoj", kaže Renata Miličević iz organizacijskog odbora utrke Wings for life.

Sedmog svibnja cijeli će svijet potrčati - u isto vrijeme, a sve će se moći pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene