Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan koalicijski sporazum

JASNA PORUKA NARODNE KOALICIJE 'Vraćamo se gdje nam je mjesto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP i partneri potpisali su koalicijski sporazum. Narodna Koalicija, uz slogan ''Siguran Smjer'', koja uz SDP okuplja HNS, HSS i HSU, u Zaboku se obvezala na suradnju u iduće 4 godine.

Zajedničkim snagama šalju poruke o preuzimanju vlasti nakon izbora, a jasno su se odredili i prema MOSTU, HDZ-u, ali i Vladinoj kadrovskoj križaljci. Budu li je ispunjavali.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu

Redom su dolazili koalicijski partneri, ali i poznata lica koja će nositi koalicijske liste i biti dio vlade i vlasti ukoliko će su sastavljati Narodna Koalicija.

Potpis na koalicijski ugovor obećanje je za kadroviranje ali i zajedničke poruke kojima će se pokušati privuči birače i odgovoriti suparnicima.

'Pozivam da se nadmećemo idejama politikama u sadržaju i da zaglušujući topot negative koji je, nadam se, po zadnji puta korišten i da ćemo to arhivirati', poručio je predsjednik SDP-a, Zoran Milanović.

A kakvu Hrvatsku vide dođu li na vlast?

'Fokus rada je budućnost Hrvatske, ono što ćemo raditi je preuzeti političku odgovornost', poručio je predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak.

'Nama treba bolja pametnija ljepša Hrvatska. Hrvatska po mjeri građana, Hrvatska u kojoj se štite slabiji i Hrvatska koja napreduje', rekao je predsjednik HSU-a, Silvano Hreljak.

'Za Hrvatsku koja će imati stabilnu vlast i neće trpjeti eksperimente', poručio je predsjednik HSS-a, Krešo Beljak.

Europski put uz gospodarstvo dio je programa koalicije.

'Pustimo ponos on dovodi do ekscesa samosvijest da smo svjesni tko smo što smo i gdje nam je mejsto u Europi. Gdje je najuređenije tamo se vraćamo, gdje nam je mjesto, ovaj puta za stvarno', poručio je Milanović.

Najavljuju vraćanje i nastavak projekata iz vremena dok su vladali.

'Vratiti kurikularnu refromu, stipendije, tehnologije, znanost, obrazovanje, ekonomiju koja donosi rezultate', poručio je Vrdoljak.

Još jednom objašnjenje koaliranja s HSS-om.

'Tu je i stranka nešto tradicionalnija od nas, nešto mekša u nastupu, recimo svojevrsni omekšivač', kazao je Milanović.

A onda je za, kako je rekao mekši nastup, prepustio odgovor vezan za Most.

"Ja za početak ne znam što je Most. Most sigurno nije treći put, Most je put HDZ-a i to je svima jasno i neka budu pošteni i to kažu prije izbora', rekao je Beljak.

Sebe uvjeravaju da su kao što kaže slogan 'Siguran put', no kampanja tek počinje pa treba uvjeriti birače kamo taj put vodi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene