Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narodna koalicija u Zagrebu

Milanović: Nećemo vas prevariti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, prvi na listi Narodne koalicije u Prvoj izbornoj jedinici, poručio je u subotu u Zagrebu da će SDP-ova koalicija prvi put u povijesti Hrvatske nakon rujanskih izbora preuzeti vlast u zemlji situaciji gospodarskog rasta.

"Prošlo je osam mjeseci od zadnjih izbora, velika šteta nije napravljena, dajte nam konačno priliku da zemlju, koju smo doveli u bolje stanje, nastavimo voditi još četiri godine i rezultat neće izostati. Nećemo vas prevariti", poručio je Zoran Milanović u izjavi novinarima na Cvjetnom trgu gdje se družio s građanima zajedno s čelnicima koalicijskih stranaka, HSS-a i HSU-a, Krešom Beljakom i Silvanom Hreljom te bivšim predsjednikom republike Stjepanom Mesićem, koji je također na koalicijskoj listi u Prvoj izbornoj jedinici.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Ustvrdio je kako je svaki puta do sada, u dva navrata, SDP dolazio u Vladu u trenutku teškog posrtanja države i ozbiljnih problema – i 2000. i 2011. godine te svaki put zemlju ostavio u uzornom i puno boljem stanju od zatečenog.

Rekao je i kako mu je drago što će prvi put u Prvoj izbornoj jedinici imati za konkurenta predsjednika HDZ-a, koji su dosad "obično uvijek bježali iz Zagreba".

"Bit će teško, nema zavaravanja. HDZ je jak, ali mi smo jači – oni su 'Super', a mi smo 'Eurosuper 98'.", istaknuo je. 

 

 

Za ovogodišnju izbornu kampanju rekao je da je dosad najduža, ali i i po troškovima najjeftinija, te pokazuje tendenciju smanjivanja troškova za kampanje.

Upitan za stigmu "Jugoslaveni" koja navodno prati njegovu stranku, istaknuo je da je on "Jugoslaven koliko i Plenković i neki ljudi oko njega". "Mislim da je na debati ta priča definitivno završena. Još će biti nekih neuvjerljivih pokušaja, stigmatiziranja i difamacija, ali gotovo je to. Ispuhala se tikva, pluća su se ispuhala, više ne možemo o Udbi, o Jugoslaviji, sada moramo naći novu paradigmu - ozbiljan posao i gospodarski rast".

Ponovno se obrušio i na HDZ-ov gospodarski program, ustvrdivši da on "proračun tangira za 11 milijardi kuna i zemlju vodi u financijski bankrot".

Upitan za mogućnost poslijeizborne suradnje Narodne koalicije i Mosta, odbio je govoriti o Mostu i njegovu čelniku Boži Petrovu, koje, kaže, već osam mjeseci ne spominje.

"Ja Most niti komentiram, niti napadam, niti kritiziram već mjesecima, ne zato što ih ignoriram, nego što su se odlučili za HDZ. Hrvatska se osam mjeseci znojila, to nije valjalo, to je loše, idemo to promijeniti", poručio je.  (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene