Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na sudu

Daruvarac pušten na slobodu: Obitelj dobila zaštitu, određeno je nekoliko mjera opreza i oduzeti su mu dokumenti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudska rasprava o slučaju pretučene 18-godišnje djevojke jučer nije održana te nisu stvoreni uvjeti za donošenje presude. Napadač je danas izašao na slobodu. Određene su mu mjere opreza, tri puta tjedno mora se javiti policiji, dobio je zabranu prilaska obitelji na 100 metara kao i kontaktiranja, te zabrana napuštanja prebivališta. Oduzeti su mu dokumenti.

Darko Kovačević Daruvarac (31), optužen da je u Zadru teško pretukao 18-godišnju djevojku, danas je izašao na slobodu jer je istekao zakonski rok koliko osoba može biti zadržana u pritvoru.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete

Njegov odvjetnik Andrej Korljan na jutrošnje ročište nije došao, kao ni branitelj koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti. 

Obitelj napadnute dobila je privremenu zaštitu policije, a Kovačević je ipak dobio mjeru zabrane prilaska pretučenoj djevojci.  Rasprava je odgođena za 9. siječnja 2019. godine. 

Majka napadnute djevojke burno je reagirala na ovakvu sudsku odluku. Počela je vikati na sudu, a u jednom trenu u sudnicu je ušla i napadnuta djevojka.

"Ne mogu ja ovo više. Ne mogu ovo izdržati", zajecala je majka, a u tom trenu u sudnicu se probila 18-godišnja Zadranka koja je pokušala doći do majke mašući rukama i nogama.

Cijelu su situaciju odmah smirili pravosudni policajci, koji su obje Zadranke uveli u zaštićenu prostoriju.

Sutkinja se ispričala žrtvama i izrazila žaljenje što nije uspjela dovršiti suđenje, javlja reporter Provjerenog Ivan Čorkalo. 

Odvjetnik obitelji Milan Petričić rekao je da očekuje da policija bez obzira na to hoće li mjere opreza biti određene, radi svoj posao i čuva obitelj.

"Ovo je dodatno traumatiziranje već ionako istraumatizirane obitelji", kazao je Petričić. 

Podsjetimo, Provjereno je jučer objavilo ekskluzivan razgovor s majkom napadnute djevojke i konobaricom koja je te noći svjedočila masakru. Obje su odlučile stati pred kameru emisije Provjerenog i progovoriti o svemu što se događalo te noći, ali i cijelo vrijeme suđenja. Njihova svjedočanstva i nove snimke koje bacaju potpuno novo svjetlo na sve što se dogodilo te kobne noći pročitajte ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene