Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon vrućina stiglo nevrijeme

Snažan vjetar iščupao limeni krov sa zgrade u Zagrebu: "Čuo se čudan zvuk, lim je plesao po vrhu zgrade..." U Lepoglavi padala tuča veličine oraha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vrućeg i sparnog prijepodneva, u popodnevnim satima na području sjeverne Hrvatske počelo je nevrijeme s tučom. Zbog snažnog vjetra zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla. Izašli su na 20-ak intervencija...

U popodnevnim satima snažno nevrijeme počelo je u Varaždinskoj županiji, a u Lepoglavi je padala tuča veličine oraha.

Pročitajte i ovo Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..." Slika nije dostupna Najavljeno nevrijeme VIDEO Tuča veličine oraha porazbijala krovove, automobile i radne strojeve u Požegi i okolici

U Zagrebu je zapuhao snažan vjetar koji je u Španskom otpuhao rolete s jedne zgrade, a s druge, u ulici Ivane Brlić Mažuranić u Malešnici, podignuo je metalni krov. Vatrogasci su odmah izašli na teren i uklanjaju materijal. Zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih za portal DNEVNIK.hr je potvrdio da su vatrogasci izašli na teren, ali  su morali čekati da se vjetar smiri kako bi uklonili lim do kraja. 

"Bilo je to otprilike u 17:30. Čuo se vrlo čudan zvuk sličan grmljavini pa sam izašla na balkon i nakon par minuta vidjela sam kako se odlama lim s krova. Postalo je vrlo glasno kada se odlomilo jer je lim 'plesao' po vrhu zgrade pričvšćen s još malim dijelom za krov. Vatrogasci su odmah izreagirali i svaka čast dečkima jer su bili na limu dok se lim dizao sa krova", rekla nam je Ana Trgovac, čitateljica DNEVNIK.hr-a koja nam je poslala i video.

"Diglo je krov i preklopilo ga. Čekamo da se smiri. Zaribano je jer je taj lim preklopljen. Na terenu je šest vatrogasaca i dva vozila", rekao nam je Jembrih.

Sa gradilišta u ulici Vilima Korajca, također u Španskom, daska je pala na parkirani auto.

Zbog nevremena zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla. Izašli su na 20-ak intervencija zbog štete od vjetra koji je nosio stabla, grane, staklene stijene...

U Velikoj Gorici vjetar je srušio stablo u parku.

 

Nevrijeme i olujni vjetar

Od sredine dana u unutrašnjosti je moguć porast naoblake sa sjeverozapada, a kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom, bit će ponajprije u Međimurju i Hrvatskom zagorju, prognozirao je Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni i južni, popodne u središnjim i istočnim područjima u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i s olujnim udarima.

"Kakva nevremena ulaze u Hrvatsku oko Varaždina! Opako je i u Italiji", javlja Istramet u ponedjeljak poslije 15 sati.

"Nevrijeme sjevernije od Hrvatske, pljuskovi i jak pad temperature zraka zahvatili Zagorje i Međimurje", javio je Crometeo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene