Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvo nas vrijeme čeka

Nakon snježnih pahulja koje su prekrile neke dijelove Hrvatske, slijedi novo iznenađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je na Zavižanu jutros zabilježen sniježni pokrivač od jednog centimetra dežurnu prognostičarku DHMZ-a upitali smo kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana.

"U dogledno vrijeme ne očekuju se nove snježne oborine. Već od četvrtka nas čeka zagrijavanje. U petak će biti južina, temperature zraka će dosta naglo i dosta visoko porasti. Na Jadranu će temperature zraka tako biti i preko 20 stupnjeva, a slične temperature čekaju nas i u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj početkom sljedećeg tjedna. Prema našim prognozama nije riječ o kratkotrajnom zatopljenju", kazala je Ivana Havrle Kozarić, dežurna prognostičarka u DHMZ-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Havrle Kozarić ističe kako je ove godine prošli tjedan već padao snijeg na najvišim vrhovima, ali se nije zadržavao i nije napravio snježni pokrivač. Ipak, ističe kako je prvi snijeg na Zavižanu lani pao 22. studenog.

"Tada je palo 60 centimetara, iako je već i u listopadu na Zavižanu bilo susnježice. Tek je početak listopada, jesen je u pravom smislu riječi tek počela tako da možemo reći da je riječ o ranom snijegu", kazala je i dodala kako stvaranje snježnog prekrivača na Sljemenu nije vjerojatno jer je temperatura zraka još dosta visoka.

"Može se dogoditi da oborine kroz noć budu na granici kiše i snijega, ali ne očekujemo u pravom smislu riječi snijeg na Sljemenu", poručila je. 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene