Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wings For Life World Run

Robert je u Hrvatskoj pretrčao najviše - čak 65 km, globalni pobjednik ostvario 92.1 km

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je utrka "Wings For Life World Run". U Hrvatsko je počela u Zadru u 13 sati, a sa Foruma je potrčalo čak 8.000 prijavljenih.

Nakon više od 4 sata trčanja, pobjednik zadarske utrke Wings For Life je Robert Radojković koji je pretrčao 65 kilometara.

"Tko kaže da je ova staza lagana, laže. Krenuo sam jako prvih pet kilometara. 65 kilometara je vrlo dobar 4", komentirao je Robert.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Željka, koja je pretrčala 44 kilometara.

"Ponijela me atmosfera. Ovu trku posvećujem dečku koji je pao s bicikla i slomio ključnu kost. Trčala sam za njega. Zadovoljna sam rezultatom", rekla je Željka.

Pročitajte i ovo Wings for Life World Run utrka - 2 Približava se 9. svibnja Zašto je Wings for Life World Run zaista jedinstvena utrka? Nije slična nijednom drugom natjecanju Wings for Life World Run - 3 Održat će se 9. svibnja Kako do željenog rezultata ove godine na Wings for Life World Runu? Pripremite se na vrijeme

S obzirom da se ova utrka održavala istovremeno u cijelom svijetu, globalni pobjednik je Šveđanin Aron Anderson koji je istrčao 92.1 km.

Wings For Life - svake godine sve više trkača

Globalna utrka "Wings For Life World Run" za cilj ima ozljede leđne moždine učiniti izlječivima, i ove se godine održava u Zadru, kao jednom od 25 svjetskih punktova. Stigao je rekordni broj prijava pa je tako sa zadarskog Forma, točno u 13 sati potrčalo 8000 prijavljenih.

Četvrto je ovo izdanje utrke Wings For Life i svake godine utrka u Zadru sve više raste, sve je više uključenih, a priča o zajedništvu ostaje zauvijek. I sve smo bliže otkrivanju lijeka za ozljede leđne moždine, a čak 50 posto ozljeda rezultat je prometnih nesreća.

Zadarska utrka kreće sa zadarskog Foruma, staza se penje prema Jadranskoj magistrali i onda uz našu prekrasnu obalu pruža se sve do Primoštena. Utrka je posebna po tome što nema ciljnu liniju, završi ju svatko, a cilj sustiže svakog natjecatelja. Ciljna linija je presretačko vozilo koje starta pola sata nakon trkača.

Uživo iz Zadra prije same utrke u programu Nove TV kroz događaje i samu utrku, te njezine ciljeve vodili su vas voditelji Mia Kovačić i Dorijan Elezović koji će se, uz komentatora Vladu Bobana, tijekom dana javljati uživo i tijekom prijenosa utrke na portalu DNEVNIK.hr.

Gledatelji su imali priliku vidjeti i osobne priče ljudi koji ne mogu hodati, ali im je "Wings For Life" jedan od velikih motiva u njihovoj borbi da nikad ne posustanu.

Osim što ćemo na DNEVNIK.hr-u pratiti hrvatsku utrku, gledatelji će imati priliku i vidjeti kadrove globalnih trkaćih ruta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene