Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BEZ NOVIH POPLAVA

Vodeni val prošao Karlovac: "Situacija je pod kontrolom, nikakvih šteta ne bi trebalo biti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ogulin je odahnuo, opasnost od poplave je prošla. Vodostaj rijeke Dobre tijekom noći i dana pao je za oko 45 centimetara. Oko 15 sati vodeni val prošao je i kroz karlovačko područje.

"Nakon neprospavane noći, u Ogulinu se odahnulo. Dobra je od dva ujutro pala za 40-ak centimetara. I u stalnom je opadanju. Sve službe su se povukle. Sanira se šteta, odvozi krupni otpad. Ostat će dio zečijih nasipa jos neko vrijeme. Šteta se, prema nekim grubim procjenama, kreće oko 30 milijuna kuna. No, to se još popisuje. Sve službe su se povukle, vojska i policija krenuli su prema Karlovcu u kojem se očekuje vodeni val", javila je reporterka Nove TV Sanja Vištica koja u Ogulinu prati situaciju.

Pročitajte i ovo Izlijevanje rijeke Like (Foto/Arhiva: Robert Anic/24sata) Stožer civilne zaštitne ''Nastavi li rijeka Lika ovako rasti, bit će odsječena neka sela'' Slika nije dostupna Krive su - prognoze U Karlovcu više nema opasnosti od poplava

Pripremne mjere za obranu od poplave u Ogulinu ostaju na snazi, a prestaju kada Dobra padne ispod 150 centimetara.

U Karlovcu su se cijeli dan pripremali za vodeni val. Naime, Kupa je rasla cijelu noć i ujutro u 7 sati njezin je vodostaj u Karlovcu iznosio 654 centimetra. Rast je bio nešto manji u jutarnjim satima u odnosu na noćne. Od ponoći do 3:00 svakog sata vodostaj je rastao za 14 centimetara, potom do 5:00 za 12, a između 6 i 7 sati narastao je za 10 centimetara. 

Rasla je i razina Korane koja je u 7 sati ujutro iznosila 634 centimetra. Rast vodostaja Korane također je usporio u jutarnjim satima kada je iznosio 7 centimetara (između 2 i 3 sata ujutro Korana je porasla za 12 centimetara). 

"Zadovoljni smo, situacija je pod kontrolom, vodeni val je prošao u 15 sati. Još uvijek su na snazi pripremne mjere obrane od poplave. Znači, nikakvih šteta ne bi trebalo biti". Po sadašnjim prognozama slijedi pad vodostaja. Sva ova voda će malo usporeno padati radi proitiska u donjem toku Kupe, prema Sisku. Cesta D36 u naselju Koritinja je zatvorena zbog visokog vodostaja Kupe", rekao je Martin Barić iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Situaciju u Karlovcu na terenu prati reporter Nove TV Domagoj Mikić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene