Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratila se zima

Snijeg stvara probleme u prometu, pogledajte kako su na Učki zapeli automobili: "Više nisu mogli pa su se vraćali nazad"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljena promjena vremena stigla u Hrvatsku.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, izvijestio je u nedjelju navečer HAK.

Vozačima se savjetujemo da ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na dijelu dionice autoceste A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i prolaza Vučipolje vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra i mokrog kolnika.

Zimski su uvjeti te je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obvezna zimska oprema u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Bosiljevo II i Maslenica i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica, državnu cestu DC1 između Zagorja i Gračaca i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice.

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, Istri i Dalmaciji te obratno.

U prekidu su brodska linija: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ; trajektne linije: Sućuraj-Drvenik, Split-Stari Grad, Sobra-Prapratno, Split-Vela Luka-Ubli; katamaranske linije: Milna-Rogač-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis te Jelsa-Bol-Split.

Zbog tehničkih problema zatvoren je granični prijelaz (GP) Bregana Naselje.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

"Falila bolja oprema"

 

Istramet piše kako je obilniji snijeg zabilježen na Učki. Obilnija kiša pala je na Krku (Baška 36 mm) te na istoku Istre (Jurani 35 mm), dok su najmanje količine zabilježile postaje na sjeverozapadu Istre, do 5 mm.

Na Facebooku Istrameta čitatelji javljaju kako su mnogi s ljetnim gumama zbog snijega zapeli na Učkoj.  

"Pojedinci su došli do 800 metara. Više nisu mogli pa su se vraćali nazad. Falila je bolja zimska oprema", rekao je čitatelj za DNEVNIK.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene