Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ima li intime?"

Odvjetnici Brkića i Varge nakon što su poruke procurile u javnost: "Ovo su brutalne metode"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je kriminalističko istraživanje protiv potpredsjednika Hrvatskoga sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, njegova brata Josipa Brkića, Brkićeva kuma Blaža Curića te informatičara Franje Varge zbog sumnji da su uhodili četiri ženske osobe. Tjednik Nacional objavio je poruke u kojima Milijan Brkić i njegov brat Jozo daju naloge i raspituju se o tome što pričaju ženske osobe koje je Varga pratio.

Tjednik Nacional objavio je korespodenciju četvorice članova te grupe i pri tome naveo tko su, uz Karmen Brkić, bivšu suprugu potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, još dvije od ukupno četiri osobe za čije su špijuniranje, odnosno presretanje mobilne komunikacije, osumnjičeni Milijan Brkić, njegov brat Jozo Brkić, kum i bivši suborac Blaž Curić te bivši informatičar MUP-a Franjo Varga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od Mamića do Udbe i Jovanke Ni nakon godinu dana joj se ne nazire kraj: Svi krakovi afere SMS Slika nije dostupna Procurili detalji korespondencije Afera SMS: Zbog sumnje na odavanje službene tajne Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo izvide

Nacional tvrdi kako je riječ o dvjema mladim ženskim osobama; jedna od njih, A. N., bila je predmet interesa Milijana Brkića, a druga, A. V., njegova brata Joze.

Osim njihova identiteta, Nacional navodi kako ima uvid u dio komunikacije koji otkriva što su sve braća Brkić od Franje Varge i Blaža Curića tražili kako bi saznali intimne detalje iz života tih dviju žena, koje USKOK trenutno tretira kao žrtve njihovih nezakonitih aktivnosti odnosno oštećenice.

Tjednik tvrdi da su Milijan Brkić i njegov brat najgorim metodama udarili na intimu žena za koje su, po svemu sudeći, bili privatno zainteresirani.

Osim toga, objavljen je i intervju s prvoousmnjičenim u aferi SMS Franjom Vargom, koji kaže da neće robijati za druge, a na direktno pitanje odnosi li se to na ostale optužene s njim, odgovorio je potvrdno. Spreman je, kaže, surađivati s istražiteljima.

Milijan Brkić komunicirao je putem Facebook Messengera s Franjom Vargom, koji mu je javljao s kime i o čemu razgovara ženska osoba A. N.

Prema objavljenoj korespondenciji, Brkić Vargu pita ima li i intime u razgovoru, a kad on odgovori "malo", Brkić pita "I od nje?".

Brkića zanima i što ženska osoba govori toj trećoj, pretpostavlja se, muškoj osobi, no daljnji sadržaj korespodencije nije objavljen.

U korespodenciji između Joze Brkića, Blaža Curića i Franje Varge eksplicitno se navodi da se trebaju pratiti, a potom i uništiti mailovi ženske osobe s inicijalima A. V.

Oglasili se i odvjetnici te premijer Plenković

Odvjetnik osumnjičenog Franje Varge, Mario Poljak u telefonskom razgovoru za Dnevnik Nove TV kaže da će od glavnog državnog odvjetnika tražiti očitovanje kako to da cure podaci iz tajnog istraživanja dok njegov branjenik nije dobio uvid u spis, niti zna za što ga se tereti.

Brkićev odvjetnik Ivo Farčić poručuje kako je  "ovo prilično brutalna metoda, naročito prema osobama čija se privatnost iznosi u medijima i da ih to na određeni način tjera da se počnu osjećati ko žrtva s obzirom da se tako ne izjašnjavaju kako smo mi zasad čuli."

Objavu je komentirao i premijer Plenković poručivši kako je "očito da brojni predstavnici medija imaju neke svoje načine da dolaze do određenih saznanja koja ne bi trebala inače bit dostupna javnosti."

Odvjetnica Brkićeve bivše supruge Carmen smatra kako su ostvarena obilježja kaznenog djela odavanja službene tajne. DORH i Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku gdje je njezina klijentica pozvana na svjeodčenje, poziva da poduzemo sve potrebne zakonske radnje i mjere te se sprječi daljnje povreda zaštićenih prava klijentice. 

Aktualno Uskoro novi natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, ali ovaj put po strožim pravilima Direktor fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš (Fto: Dnevnik.hr) Direktor fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš (Fto: Dnevnik.hr) +0 EU fondovi (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Uskoro novi natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, ali ovaj put po strožim pravilima 1/2 >>

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene