Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijetili načelniku

Napeto u Lici: Rodbina uhićenih okupila se pred zgradom državnog odvjetništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog teških prijetnji načelniku općine Udbina uhićeni su 26-godišnjak i 31-godišnjak iz Perušića.

"Sumnjiče se da su 20. siječnja 2022. godine u Udbini prijetili 35-godišnjaku iz Udbine vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili", objavila je policija ne otkrivajući identitet uključenih.

Kako doznajemo, prijetnje su upućene načelniku općine Udbina Josipu Seučeku, čiju obitelj sada čuva interventna policija.

Pročitajte i ovo Nove prijetnje Plenkoviću premijeru prijete preko frizera Plenković o novim prijetnjama: "Ma ništa to, pa to se non-stop događa" Slika nije dostupna OZDRAVIO MU ODVJETNIK Nije bježao, nego mu je branitelj bio bolestan: "Dopratio sam branjenika u pritvor čim sam izašao iz izolacije"

Načelnik nam je kazao da je prijetnje dobio dok je bio na kavi s partnerom u kafiću, no zbog istrage nam ne smije otkrivati detalje.

"Ne smijem više komentirati dok istraga traje", rekao nam je.

Osumnjičenima podršku u Gospiću daje rodbina

Policija je uhitila dvojicu muškaraca iz Perušića, u dobi od 26 i 31 godine, te slijedi njihovo saslušanje na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću, ispred kojeg se okupila rodbina osumnjičenika te policija pojačano pazi na javni red i mir.

Ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva okupilo se 15-ak članova obitelji osumnjičenika, zajedno s malom djecom, što je, kako se doznaje, uobičajena podrška romskih obitelji njihovim procesuiranim članovima

Glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević nije navela ime žrtve, već samo da se uhićeni sumnjiče da su 20. siječnja 2022. u Udbini prijetili 35-godišnjaku iz Udbine "vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili".

Međutim načelnik Seuček je potvrdio Hini da je on žrtva prijetnji dvojice osumnjičenika iz Perušića i rekao da ta "situacija nije dobra te da ga zbog svega čuva policija".

"Zbog interesa istrage ne mogu govoriti o konkretnom napadu na mene, ali mogu reći da se tu radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaše nečuvane stoke, o takvoj nebrizi za stoku da su štete poljoprivrednicima svakodnevne te da je ugrožena i sigurnost ljudi u prometu", rekao je Seuček i poslao poruku svima da se "problemi moraju riješiti".

Brozičević je potvrdila da "policija s tim u vezi obilazi teren i oštećenu osobu iz Udbine". Također je ukazala i na činjenicu da je s ovim kaznenim djelom povezana i jučerašnja prijava protiv 23-godišnjakinje iz Perušića "za ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom" jer je 25. siječnja u Vukavi ostavila bez nadzora svojeg konja, čime je ugrozila cestovni promet.

I ranije je bila pravomoćno kažnjena zato što kao vlasnica nije poduzela sve mjere da stoka i druge životinje ne izađu na cestu bez nadzora.

U utorak je na državnoj cesti broj 25 došlo do naleta automobila na konja, u kojoj je vozač lakše ozlijeđen. No, podsjetila je Brozičević i na nalet teretnog vozila na konja od 13. ovog mjeseca, prilikom čega je nastala velika šteta na vozilu, a konj je uginuo, za što je kazneno prijavljena 25-godišnja vlasnica konja, također iz Perušića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene