Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROLAZNICI U ŠOKU

Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade, teško je ozlijeđen: "Samo je ležao i mislila sam da je gotov. To je bio grozomoran zvuk željeza"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrazito jak vjetar otpuhao je dio drveno-metalne konstrukcije s balkona na Trgu bana Josipa Jelačića. Teško je ozlijeđen muškarac.

Na glavnom zagrebačkom trgu, u prolazu Splavnica, odlomio se dio zgrade, odnosno dio drveno-metalne konstrukcije s balkona zgrade. Konstrukcija je pala na čovjeka koji je teže ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Evakuirana crkva Čak 25 osoba završilo u bolnici nakon curenja plina tijekom mise u blizini Torina Ilustracija Jeste li što vidjeli? Ozlijeđena jedna osoba: Prometna nesreća u Zagrebu, policija traži svjedoke

Policija je dojavu dobila u 10:17. "Muškarac je prevezen u Kliniku za traumatologiju gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Policija je izašla na teren, ogradila područje i u tijeku je očevid", potvrdila nam je PU zagrebačka. 

Očevitkinja kaže da je čula najprije vjetar, potom zvuk pada konstrukcije, nakon čega je vidjela čovjeka na podu. 

"Radi se zapravo o potpornju koji je pao na štandove. Kako sam prošla, to je palo. Ljudi su počeli gledati gore, čovjek je ležao i ja sam mislila da je gotov. To je bio grozomoran zvuk željeza. Čovjeku je, hvala Bogu samo ozlijeđeno rame. Teta cvjećarka koja tamo prodaje cvijeće je u teškom šoku i zahvaljuje Bogu da joj nije palo na glavu. To je čudo da je tako bezazleno prošlo.

Odmah je došla policija i ogradila sve. Ljudima su dijelili šljemove. Građani pričaju da je vlasnik stana sam napravio taj improvizirani potporanj koji je pao. Možda je, a možda i nije, to treba policija utvrditi", ispričala nam je očevitkinja događaja. 

Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kazali su da su za ovaj incident saznali iz medija te da je zbog jakog vjetra pao dio konstrukcije i ozlijedio prolaznika.

"Nakon izlaska na teren pozvana je Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, pregledan je ostatak konstrukcije na zgradi, ograđeno je područje i osiguran je prolaz prema tržnici Dolac. Na terenu su bili Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Sektor za komunalno i prometno redarstvo, Policijska uprava zagrebačka i Ured za upravljanje u hitnim situacijama", navode u priopćenju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene