Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u banskim dvorima

Premijer čestitao izabranim europarlamentarcima: ''Očekujem da će svi surađivati s Vladom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Banskim je dvorima počela sjednica Vlade.

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković čestitao je svim izabranim zastupnicima u Europski paralment. ''Očekujem da će svi surađivati s Vladom'', rekao je i izrazio zadovoljstvo zbog veće izlaznosti na EU izbore.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Napadi na medije - 1 Sjednica Vlade Plenković: "U dogovoru s Milanovićem danas predlažemo novog načelnika Glavnog stožera"

''Procijenjeni rast BDP-a u prvom ovogodišnjem tromjesečju od 3,9 posto na godišnjoj razini jači je od očekivanja, pa i od Vladinih projekcija'', poručio je.

Izdvojio je i vijest da će svi oboljeli od spinalne mišićne atrofije dobiti lijek Spinrazu. ''Nijedna Vlada nije toliko izdvajala za posebno skupe lijekove kao ova'', rekao je predsjednik Vlade.

Podsjetio je da je danas Dan Hrvatskog sabora. Iduće je godine 30. obljetnica i najavio da će ponovno predložiti da taj dan bude Dan državnosti. ''Razgovarat ćemo s našim partnerima da se ta odluka donese prije 30. svibnja 2020.'', rekao je.

Na dnevnom su redu, među ostalim, set zakona o vodnim uslugama i vodnom gospodarstvu te uredbe o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu i postupku, načinu i uvjetima za dobivanje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu države kao i odluka o izmjenama uvjeta kredita koje je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene