Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pučišća na Braču

Na prosvjedu protiv nasilja u školi 15-ak ljudi: "Neka nam djeca žive u miru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon napada vršnjaka na 12-godišnjeg dječaka, učenika OŠ Pučišća, njegova je majka organizirala prosvjed.

U ponedjeljak ujutro na prosvjedu protiv nasilja u školi u Pučišćima na Braču okupilo se 15-ak ljudi.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Sve se istražuje Htio izbosti profesoricu: Skandal u školi u Subotici, učenik suspendiran zbog navodnih prijetnji

Među okupljenima bili su i roditelji 12-godišnjeg dječaka kojeg su pretprošlog petka napali vršnjaci te je pretrpio ozljede od kojih se oporavljao u KBC-u Split.

Podsjetimo, nakon napada dječak je od udaraca pao na tlo te se počeo tresti i na usta mu je izlazila pjena. Razgovarali smo s njegovom majkom koja je rekla kako je medicinska sestra koja se našla u blizini posumnjala na epileptični napad. Pozvana je Hitna pomoć, a dijete je istog dana završilo u bolnici, gdje je provelo i rođendan.

Majka dječaka prozvala je ravnatelja OŠ Pučišća da nije poduzeo potrebne radnje za sprečavanje budućeg nasilja u školi te je u vezi s time organizirala prosvjed.

Ravnatelj tvrdi da je učinio sve prema proceduri i istaknuo je da ne podupire ideju o prosvjedu koji je održan.

"Bilo to izvan škole, no unatoč tome kontaktirali smo službe, poslali dopise Centru za socijalnu skrb, policiji i Pravobraniteljici za djecu i prema tome se ponijeli kao da se dogodilo u školi. Istog dana zvali smo roditelje obojice dječaka. Bio je jedan napadač, to odgovorno tvrdim. Bila je to impulzivna svađa dječaka, a kakve su ozljede, to znaju liječnici", rekao nam je ravnatelj Siniša Lučić Lavčević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene