Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na trafostanici

FOTO Na zagrebačkom Laništu ponovno osvanuo mural posvećen Praljku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u listopadu uklonjen mural s likom Slobodana Praljka ponovno je na trafostanici u zagrebačkom naselju Lanište.

Na Laništu je ponovno oslikan mural posvećen Praljku koji je uklonjen u listopadu ove godine.

Pročitajte i ovo Mural u Velikoj Gorici Dvije pritužbe Traže brisanje murala hrvatskim ratnicima jer im je - ružan: "Nisam ni ja zadovoljan kako su me nacrtali, ali..." Banksyjev mural prevario i pomagače Nevjerojatna krađa umjetničkog djela: Besramni lopov odrezao dio fasade s muralom, prijeti mu 12 godina zatvora

Krajem listopada radnici su sa trafostanice u Zagrebu uklonili četiri murala, među kojima je bio onaj Slobodana Praljka, ali i mural posvećen Vukovaru.

Zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet tada je rekao da ih je HEP, u čijem je vlasništvu trafostanica, prebojao jer su nacrtani bez njihove dozvole.

Jedan od murala koji su sa trafostanice na zagrebačkom Laništu uklonili radnici bio je posvećen Vukovaru, vodotornju i memorijalnom groblju, drugi 204. gardijskoj brigadi, jedan generalu Praljku, a posljednji je bio posvećen Dinamu.

Prijavljen je mural genarala Praljka s obzirom na to da je osuđeni ratni zločinac. Nakon prijave na teren je izašao komunalni redar koji je utvrdio da se na navedenoj adresi nalazi mural te je vlasniku nekretnine, u ovom slučaju HEP-u, naloženo da ga ukloni.

Branitelji, kao i ostali nezadovoljni građani okupili su se ispred obrisanih murala na zagrebačkom Laništu. Okupili su se i Bad Blue Boysi koji su napravili obrisane murale. Ponovno su iscrtali one za koje su imali dozvolu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene