Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko će cesta biti sigurna?

Na gradilištu omiške zaobilaznice nastao veliki odron, iz Hrvatskih cesta poručuju da nema sigurnosne prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na gradilištu omiške obilaznice u blizini mjesta gdje se probija tunel Komornjak u srijedu se odronio dio zemljišta, no nitko od radnika nije ozlijeđen i radovi su nastavljeni prema planu, potvrdili su u četvrtak u Hrvatskim cestama.

"Urušio se zemljani pokos u dužini od 50 metara s visine desetak metara u dijelu gradilišta koji je bio zatvoren za promet, što nije stvorilo nikakve sigurnosne prijetnje niti je ozlijeđen bilo tko od radnika", rekla je za Hinu glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

To se dogodilo jučer, a radovi su nastavljeni i teku kako je planirano, rekla je te dodala da su takvi odroni uobičajena pojava na gradilištima.

Pročitajte i ovo Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 1 Večeras u provjerenom Bizarna ispovijest: Lažna medicinska sestra pacijenticu vodila po bolnici i radila testove na COVID

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Zagreb kao centar izvrsnosti'' Filipović kazao da će se u Blatu graditi bolnica: ''Djecu nikad ne bih promatrao u kontekstu izbora''

U srijedu je uspostavljen i prilagođeni promet brodicama od naselja Zakučca do mosta u Omišu uz istodobno povremeno zatvaranje državne ceste D70 koja povezuje Omiš s njegovim zaleđem.

Ta će se prometnica zbog nastavka radova na omiškoj obilaznici potpuno zatvoriti 13. ožujka, a bit će zatvorena najkasnije do 1. srpnja ove godine.

"Tijekom prilagodbenog razdoblja do subote angažirane su za prijevoz putnika dvije brodice koje mogu primiti 15-ak osoba, a nakon potpunog zatvaranja ceste angažirat će se još jedna veća brodica koja će moći prevoziti 80-ak putnika od Zakučca do mosta u Omišu u oba smjera", rekla je Pajić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SASTANAK VRHA STRANKE Ide li u utrku za zagrebačku gradonačelnicu i tko je zvao hitnu pomoć kada je preminuo Bandić? "Ne znam. Nisam razgovarala s Natalijom Pricom"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još nije riješen nijedan zahtjev Ministar graditeljstva: ''Uskoro počinjemo izdavati odluke za rušenje i obnovu kuća u Zagrebu''

Po njezinim riječima, pri prijevozu putnika brodicama rijekom Cetinom dosad nije bila ugrožena njihova sigurnost, a u Zakučcu i kod mosta u Omišu uređena su pristaništa za njihovo sigurno ukrcavanje i iskrcavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene