Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tri žrtve

"Skidao uroke" i liječio tegobe pa završio u istražnom zatvoru: Oštetio ljude za 116.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 30-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine osumnjičenom da je, tvrdeći kako ''skida uroke'' i liječi zdravstvene tegobe, oštetio troje građana za nešto više od 116.000 kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je priopćilo da je 30-godišnjak koji je tvrdio da skida uroke i liječi zdravstvene tegobe u nedjelju pritvoren zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Slika nije dostupna Horor u Pločama Izrešetao brata i dječaka zbog loših odnosa: Podignuta optužnica za stravično ubojstvo

Tužiteljstvo je preciziralo kako postoji sumnja da je tridesetogodišnjak izradio profil na jednoj društvenoj mreži nakon čega se pod lažnim imenom oglašavao kako liječi od crne magije. Zatim je od 19. do 28. veljače u više navrata oštećenicima koji su se javili na oglas na njegovom profilu nudio usluge skidanja crne magije.

Potom je, dodaje tužiteljstvo, korisnicima njegovih usluga govorio što trebaju učiniti kako bi uroci nestali te im na prijevaru uzimao novac. Uz to, oštećenicima je nudio usluge medicinske masaže, a zatim iskorištavao njihovu nepažnju i iz stanova im uzimao novac.

Osumnjičeni mag je na taj način nezakonito pribavio 116.375 kuna, dodalo je tužiteljstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene