Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na obljetnicu osnutka HRZ-a

MORH traži vojne pilote, pokrenuta nova web-stranica s detaljima za potencijalne kandidate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sve većeg interesa mladih, MORH je otvorio novu web-stranicu koja sadrži sve informacije o karijeri vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Od 12. prosinca u funkciji je MORH-ova web-stranica www.vojnipilot.hr na kojoj su objavljene sve važne informacije o karijeri vojnog pilota, prijavi na natječaj za taj posao, upis na fakultet i slično. Iz MORH-a kažu da je stranica pokrenuta zbog sve većeg interesa mladih za karijeru u ovoj grani Hrvatske vojske.

Pročitajte i ovo Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna Pogled iz aviona (Foto: Dnevnik.hr) PILOTI ČEKAJU Vlada produžila rok do kojeg se države koje su nam spremne prodati borbene avione moraju očitovati

''Web-stranica kroz informativne, funkcionalne i lako dostupne rubrike odgovorit će na pitanja o uvjetima kandidata za upis, postupku prijave, životu i radu te pravima i obvezama kadeta vojnih pilota, sve do krajnjeg cilja – ostvarivanja karijere vojnog pilota u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu'', priopćili su iz MORH-a.

Navedeni su uvjeti koje potencijalni kandidati moraju zadovoljiti prilikom prijave – isključivo državljanstvo RH, navršene najviše 22 godine, ispunjavanje kriterija psihologijskog ispita i zdravstvenih pregleda te zadovoljavanja akademskih i sigurnosnih kriterija. Svi kandidati moraju proći pismeno inicijalno psihološko testiranje, a zatim moraju zadovoljiti i provjeru fizičke spremnosti.

Stranica www.vojnipilot.hr sadrži i informacije o eskadrilama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i galerije fotografija te osobna iskustva životnog poziva vojnog pilota koja su ispričale pilotkinje i piloti HRZ-a.

Iz MORH-a poručuju da će stranica služiti i kao platforma za objavu specifičnih i za javnost bitnih i dostupnih informacija, kako bi se javnosti približila i ova grana Hrvatske vojske te časni poziv vojnog pilota.

Simbolično je i da je stranica u funkciji od ponoći 12. prosinca 2019. godine, odnosno od dana 28. Obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene