Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi Splićanin

Tomislav opisao kako je dizajnirao kosovski dres na OI u Riju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitskom srednjoškolcu Tomislavu Pušiću ovih se dana ostvario san.

Dres koji je splitski srednjoškolac Tomislav Pušić osmislio za Kosovo, nosio je biciklistički predstavnik na Olimpijskim igrama u Riju.

Pročitajte i ovo Olimpijska baklja - 1 sportski događaj godine Jedan će Hrvat ponovo nositi olimpijsku baklju: "To je velika čast, to se događa jednom u životu" Policija u Parizu Uoči Olimpijskih igara Ministar poručio policajcima: "Bit ćete pošteno plaćeni, ali očekujem stopostotnu mobilizaciju"

Nakon Kosova već je stigla ponuda i iz daleke Saudijske Arabije. Dresovi su u proizvodnji. No zanimljivo je da to radi - besplatno. 'Dres je prvo bio bijel i s nekim šarama, bio je ružan i ja sam poslao njihovu predsjedniku poruku da se meni dres ne sviđa i da ću ja dizajnirati novi. On je rekao: Ajde ako znaš bolje. Ja sam dizajnirao, svidio im se i završio je na Olimpijskim igrama', ispričao je Tomislav.

Kosovski predstavnik Qendrim Guri s ponosom ga nosi i na plažama Rija. Tomislavov otac Drago ispričao je kako je Tomislav još prije dvije godine izrazio želju da ide u Rio, a kako je dizajnirao dres, tako mu se i ispunila želja da ondje ode.

Tomislavu svakodnevno stižu poruke Kosovara koji su oduševljeni dresom. A nakon Kosova, njegovo ime stiglo je i u saudijski klub Al Salam. 'Saudijska Arabija je riješena, dresovi su u proizvodnji, rade se u Švicarskoj', rekao je Tomislav.

Naš mu biciklistički savez nije ni odgovorio

Predložio je i svoju verziju dresa našem biciklističkom savezu ali kaže odgovor nije dobio. Njegova kolekcija dresova prelazi brojku 80. Ali kosovski i saudijski dres osmislio je - besplatno. 'Zato što je gušt da ti je dres negdje. A imam ljubav prema dresovima. Meni više znači da dres dođe do nekoga da imaju na što i oni biti ponosni i ja, i da smo svi sretni i zadovoljni', rekao je Tomislav.

No, ovaj marljivi srednjoškolac ne radi samo na osmišljavanju dresova. Kaže da još popravlja i klima uređaje, frižidere, komore i cijelo ljeto tako zarađuje za utrke i biciklizam.

Hrvatski dres želi besplatno osmisliti. Idući korak mu je kaže dogovor s Kosovom za dres za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene