Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pala u četvrtak

VIDEO Pogledajte kako danas izgleda mjesto pada besposadne letjelice na zagrebačkom Jarunu

Mjesto pada besposadne letjelice na zagrebačkom Jarunu od četvrtka je ograđeno i provodi se istraga.

Besposadna letjelica pala je blizu središta Zagreba, u parku pokraj studentskog doma u Zagrebu, u kojem je smješteno 4,5 tisuće studenata.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Rade Stojadinović, stalni sudski vještak za oružje i balistiku Konfuzna situacija Vještak za oružje i balistiku o istrazi pada drona: "Fantomskog eksploziva čas ima, čas nema. To su bedastoće. Ja to ne bih potpisao"

Udar letjelice napravio je veliki krater i oštetio nekoliko automobila. Nasreću, nije bilo žrtava.

Mjesto je i u subotu ograđeno policijskim trakama, a na terenu su službe koje će je izvaditi iz rupe u koju se duboko zabila.

Jarun je ujutro obišao premijer Andrej Plenković s ministrima. Kako je rekao, radi se o situaciji koja se ne može tolerirati i prijetnji na koju se treba reagirati.

Rekao je i kako će se najprije pokušati iskopati letjelica i vidjeti ima li vrijednih podataka u njoj kako bi se nešto više znalo, a komunicirat će se i s drugim državama kako bi se došlo do pravih informacija.

Na upit medija, NATO je kratko komentirao pad letjelice. Naime, naveli su da su pratili putanju leta te da hrvatske službe istražuju slučaj.

U dosadašnjoj istrazi ustanovljeno je da se radi vojnom izviđačkom dronu srednjeg dometa s operativnim doletom od tisuću kilometara TU-141 Strizh, koji je proizveden u bivšem Sovjetskom Savezu. U hrvatski zračni prostor ušao je iz Mađarske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene