Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSVUDA MECI

TURISTI BJEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA Mještani Stobreča na rubu su živaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zalutalih metaka iz streljane. Iz Stobreča kraj Splita turisti bježe glavom bez obzira, tvrde mještani, a i oni su sami, kako kažu, na rubu živaca.

Stanovnici Stobreča mole nadležne da nešto poduzmu jer zbog streljane koja je smještena tik uz kuće ne puštaju djecu na igralište, imaju rupe po fasadama, puna im je ulica metaka i gube novac od sezone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dimi se sve do mora Izbio veliki požar u reciklažnom dvorištu u Stobreču, ozlijeđen vatrogasac Tableti u školama (Foto: Dnevnik.hr) VELIKE RAZLIKE Nekima laptopi, a drugi nemaju ni prostor za tjelesni: "Služimo se prostorom koji je nekoć bio namijenjen školskoj blagovaonici i kuhinji"

Streljana u Stobreču mještane dovodi do ludila. Pune su im ulice zalutalih metaka. Prisjeća se Zoran gošće iz Velike Britanije koja je pobjegla glavom bez obzira.

'Počelo je odzvanjati pa se odjednom čuo metak kako zuji, ona je zalegla i rekla je hvala lijepo i doviđenja', kazao je Zoran Voloder iznajmljivač apartmana.

'Turisti bježe i ne samo što bježe nego turisti pišu negativne recenzije i drugi turisti neće doći', rekao je Ivica Katić, predsjednik mjesnog odbora Stobreč.

Streljana je na otvorenom, a mete okrenute prema kućama. Svjedoče tome rupe na fasadama. Streljana se nalazi tik do školskog igrališta, pa roditelji strahuju cijele godine.

Čahure lete na sve strane, pričaju mještani. Puca se bez rasporeda, kažu nam. 'U svako doba dana ko iz rafala, ko na najgorem ratištu!', kazala je Zora, mještanka Stobreča.

Od kad su se novinari počeli raspitivati kažu mještani manje se puca. A mi smo upit poslali javnoj ustanovi 'Športski objekti' zaduženoj za rad streljane imaju li sve potrebne dozvole, međutim odgovor nismo dobili.

Poslali su na desetke molbi da se streljana natkrije i da se ne puca u jeku turističke sezone.

'Svak se ograđuje, svak kaže nije u mojoj domeni, nije to do mene. Ali tiče se naših glava, nama meci kraj nas prolaze', rekla je Vesela Nakić, mještanka Stobreča.

Ali sluha za njih, kažu, nema.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene