Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektar obećanja

'Na nama je kako ćemo se zaposliti, pa ako se dovoljno potrudimo ćemo i naći nešto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je treća zemlja u Europskoj uniji po broju nezaposlenih mladih, a stranke za njih imaju cijeli spektar izbornih obećanja, u sklopu kojih bi svi zadržali mjeru stručnog osposobljavanja.

Tko god s kim surađivao, jedan od prioriteta trebali bi mu biti nezaposleni mladi.

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Hrvatska je treća zemlja u Europskoj uniji po broju nezaposlenih mladih, a stranke za njih imaju cijeli spektar izbornih obećanja. I svi bi, uz određene promjene, zadržali mjeru stručnog osposobljavanja

Nakon fakulteta, na stručno osposobljavanje za 2.400 kuna, a za Nikšu su mjere za mlade dobre.

'Više manje na nama je kako ćemo se zaposliti, pa ako se dovoljno potrudimo ćemo i naći nešto', rekao je Nikša Zoričić iz Crikvenice.

HDZ, koji je danas predstavio program za mlade, tu bi mjeru nastavio, iako je, sada tehnička vlada, njezino financiranje iz proračuna ukinula.

'Novac će biti iz proračuna, kao i do sada, naravno da moramo uključiti mlade u tržište rada, da ne budu isključeni iz tržišta rada, iz dodatnih vještina', rekao je predsjednika HDZ-a Andrej Plenković.

SDP koji je mjeru pokrenuo pa s 1.600 plaću digao na 2.400, obećava još novca.

'Sada to dižemo na 3.000 kuna, bilo je protivnika u početku, a sad to svi prihvaćaju kao nekakvu zajedničku stečevinu, kao zajedničko dobro. Nisam primjetio da je HDZ protiv' izjavio je predsjednika SDP-a Zoran Milanović.

A HDZ obećava i oslobađanje plaćanja doprinosa za mlade do 35 godina. Startupovima će dati prednost u korištenju stručnog osposobljavanja, a mladim poduzetnicima 35 tisuća kuna i mogućnost da zaposle dvoje za 2.400 kuna.

I MOST obećava mladima, ali i onima preko 29 godina.

'Postoji velik broj ljudi koji su iznad 29 i njima treba dati šansu, mi imamo program u kojem su mjere zapošljavanja, ali samo zapošljavanja', rekao je čelnik MOST-a Božo Petrov.

No, mladi imaju i drugih ideja. 

'Možda bih malo smanjio kriterije da ne treba toliko radnog staža, ali bih i potaknuo fakultete da se malo više organiziraju', rekao je Nikša.

I usklade s tržištem rada. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene