Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi zaplet

Mito navodno predano na zanimljiv datum! Je li Jakov Kitarović odgovor na pitanje zašto se aktere afere nije ''odmah hapsilo''?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera Janaf dobila je novi zaplet. Kako se doznaje, Jakov Kitarović, suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, bio je u famoznom klubu šefa Janafa Dragana Kovačevića.

Jakov Kitarović, suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, navodno je nazočio spornoj primopredaji kada je, po tvrdnjama DORH-a, šef Janafa Dragan Kovačević primio mito.

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

''DORH je sve to znao, mogao je osumnjičene uhvatiti na djelu, ali iz političkih razloga nije želio upasti u 'klub' šefa Janafa'', piše Nacional. Navode da posjeduju dokument koji otkriva da je DORH u toj aferi izveo prvorazrednu političku manipulaciju i zataškao da je korupcijska hobotnica oko Janafa dosezala do štićenih osoba.

Da mu u istrazi nije sve jasno, rekao je nedavno i predsjednik Zoran Milanović, koji se, kako je sam rekao, družio s Kovačevićem i s njim ručao prije nekoliko mjeseci. To bi moglo značiti da je i sam šef države upao u mjere praćenja sudionika afere. Milanović se pitao zašto nisu odmah uhapšeni upleteni u aferu, ako su znali da će doći do davanja 2 milijuna kuna mita.

Da je u društvu prisluškivane osobe, Milanović nije trebao znati niti ga je SOA morala službeno obavijestiti, odgovara jedan od bivših savjetnika na Pantovčaku, stručnjak Vlatko Cvrtila.

Sve to baca novo svjetlo na aferu koja je dobila novi zaplet. Je li Jakov Kitarović ili možda netko treći taj zbog koga se pravosuđe suzdržalo od promptne reakcije? Davanje mita, kako navodi USKOK, dogodilo se 11. studenog, na dan kad je predstavljena kandidatura za drugi mandat Kolinde Grabar-Kitarović. Netko je vjerojatno procijenio da bi skandal naštetio njezinoj političkoj karijeri. Unatoč tome ona je izgubila izbore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene