Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliki ''pomoćni'' objekt

Povjerenstvo otvorilo postupak protiv ministra Tolušića: ''Dođite izmjeriti kvadraturu kuće''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sinoć je od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zatražio mišljenje o tome treba li u imovinsku karticu prijaviti sve objekte koji se nalaze na katastarskoj čestici na kojoj mu se nalazi kuća. Povjerenstvo je danas otvorilo predmet.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet u slučaju ministra Tomislava Tolušića zbog tvrtke Građevinarstvo Horvat koja mu je gradila kuću, a koja je dobivala poslove u Virovitičko-podravskoj županiji kada je Tolušić bio župan.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ivan Turudić dostupni podaci Ovo je nova imovinska kartica Ivana Turudića: Evo što sve posjeduje novi šef DORH-a

Povjerenstvo će provesti i provjeru kvadrature kuće koju je prijavio u imovinskoj kartici. Utvrdi li nesklad, tražit će očitovanje ministra i potom odlučiti o daljnjim potezima.

Ministar Tolušić jutros je rekao da misli da je napravio sve po pravilu i propisu. "To je jedna kuća, kad god želite, možete doći pogledati gdje živim. Mislio sam da trebam napisati neto kvadraturu u kojoj živim. Uredno sam prijavio sve što smo napravili, u projektu piše što je glavna kuća, a što pomoćni objekt", rekao je.

Na upit što radi u tom pomoćnom objektu, odgovorio je da roštilja.

Ministar pozvao novinare na mjerenje kuće

Više je puta ponovio da je upisao sve što je trebao, a da neki upisuju samo ''kuća s okućnicom''. Kaže da u vlasničkom listu nije upisana kvadratura, a da kuća u gruntovnicu još nije upisana. Pozvao je novinare da dođu izmjeriti kvadrate i u više navrata ponovio da kuća ima 153 kvadrata. U imovinskoj kartici napisao je da ima 165.

U prijepisu posjedovnog lista koji izdaje Državna geodetska uprava stoji da je kuća veličine 330 metara četvornih.

Na istom zemljištu nalazi se još jedna kuća od 121 četvornog metra, koju Tolušić uopće nije prijavio jer tvrdi da se radi o pomoćnom objektu.

No Telegram pak piše da taj objekt ima staklena vrata i ugrađenu klimu te da se očito radi o kući u kojoj se može živjeti. Navode i da je tvrtka koja je gradila kuću, dok je Tolušić bio župan, dobila brojne poslove.

''Normalno je da mi kuću gradi tvrtka iz moje županije, a dok sam bio župan radio sam gotovo sa svim tvrtkama'', zaključio je ministar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene