Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održao predavanje kolegama iz Sarajeva

Mislav Bago: 'Kolegijalnost je izuzetno važna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret lokalnim izborima u BiH, Udruženje BH novinari/BORAM danas je u Sarajevu održalo profesionalnu konferenciju novinara s naglaskom na kolege koji prvi put prate izbore. Predavač domaćin bio je urednik i novinar Nove TV, Mislav Bago.

 U okviru projekta monitoringa medija u izbornom procesu Koalicije za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“, pod pokroviteljstvom EU i USAID, konferenciji su prisustvovali i urednici bosanskohercegovačkih medija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare" Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić Bez najave došao na sastanak Sarajevski list o Komšićevu potezu: "Njegovi osobni obračuni s predstavnicima Hrvatske direktno su ugrozili BiH"

Naglasak konferencije bio je na poštenom i profesionalnom izvještavanju o izbornim procesima, a usmjerenu na posebnu ulogu mladih novinara koji prvi put prate izbore.

„Drago mi je što sam pred 30-ak kolega novinara koji prvi put prate lokalne izbore mogao podijeliti svoje dugogodišnje iskustvo praćenja izbora na svim administrativnim razinama u Hrvatskoj. Svježina netom odrađena dva ciklusa parlamentarnih izbora još je tu, stoga je i lakše prenijeti važne situacije i iskustva.

Izazovi u izvještavanjima tijekom izborne noći, komuniciranje i obrazlaganje izlaznih anketa i neslužbenih rezultata, vođenje intervju, neke su od tema koje smo analizirali i izveli zaključke. Kolegijalnost u našem poslu izuzetno je važna, a prenošenje iskustva omogućava nam višu kvalitetu i razinu profesionalnosti. Novinarstvo je i posao na čijim vještinama i tehnikama stalno treba raditi i ulagati jer to donosi i najbolje rezultate.“ - osvrnuo se Mislav Bago na doprinos i ostvarene ciljeve konferencije u Sarajevu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene