Obavijesti Video Pretražite Navigacija
našli mu zamjenu

Škoro otkazao koncert u Kninu za Dan pobjede, oglasio se gradonačelnik: "Ovo je mudra odluka. To bi bilo stanovito opterećenje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Škoro iznenada je otkazao koncert za Oluju u Kninu.

Menadžer Miroslava Škore Miljenko Ćurić u ponedjeljak je gradskim vlastima u Kninu javio da Škoro, s obzirom na novonastale okolnosti, na proslavi Oluje ipak neće pjevati u njihovom gradu.

Pročitajte i ovo Danko Bevanda, pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi Obilježavanje oluje Dio branitelja na kraju rata jedva izvukao živu glavu, no ne žale ni za čim: "Ranjen sam u glavu i taj geler je i dan danas u glavi" Policija pred Kninom zaustavila pripadnike HOS-a - 2 Incident zbog Oluje VIDEO Policija zaustavila pripadnike HOS-a, stigle reakcije: "Ovo je cijena hrvatsko-srpske trgovačke koalicije"

Još prošle godine dogovoreno je da Škoro 5. kolovoza bude glavni izvođač na koncertu koji će se održati na središnjem kninskom trgu, ali sada je odustao zbog ulaska u izbornu utrku.

"Morao sam obavijestiti zamjenicu gradonačelnika Kristinu Perić da Škoro neće moći 5. kolovoza nastupiti u Kninu. Nakon objave kandidature za predsjednika Republike, Škoro je donio odluku da taj dan neće imati koncert nigdje u Hrvatskoj, zato što ne želi da se ovaj veličanstveni hrvatski praznik na bilo koji način povezuje s predstojećim izborima", kazao je Ćurić za Novi list.

Knin našao zamjenu

Gradonačelnik Knina Marko Jelić je za Dnevnik Nove TV kazao da su s razumijevanjem prihvatili Škorino otkazivanje koncerta. ''Ipak se tu radi o političkoj funkciji. S druge strane, i sama politička kampanja je već krenula'', rekao je Jelić i otkrio da je Knin već angažirao pjevače Zlatka Pejakovića, Marina Grdovića i Jasmina Stavrosa koji će pjevati umjesto Miroslava Škore.

 ''Što se tiče političkih aspekata, uvijek sam govorio da ne volim da se Dan domovinske zahvalnosti i branitelja na neki način veže uz politčke stvari. To je uistinu jedan najveći dan u godini koji imamo, pogotovo kad se radi o novijoj povijesti, i želimo da se kao takav i obilježi'', rekao je Jelić.

Kninski gradonačelnik smatra da je Škorina odluka da ne nastupa na proslavi Oluje zapravo vrlo mudra. ''Mi smo to dogovorili značajno ranije, ali gospodin Škoro je mudro odlučio jer ne želi te repove. A i zasigurno bi to bilo jedno stanovito optrećenje u odnosu na druge kandidate koji se ne bave jednom takvom djelatnošću i ne bi imali takvu promociju, pogotovo na taj dan i to u Kninu, pa samim time i smatram da je to mudra odluka'', kaže Jelić.

Grad Knin se vrlo brzo organizirao nakon što ih je Škoro obavijesti da ipak neće natupati u njihovom gradu 5. kolovoza. Gradonačelnik Jelić je rekao da svake godine Knin u proračunu ima 500.000 kuna na raspolaganju za mjesec dana događanja koja se odnose na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene