Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na obljetnicu Oluje

Škoro u Kninu rekao da je političarima bolje da danas šute, a onda ipak i sam progovorio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kninu je, na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja bio i predsjednički kandidat Miroslav Škoro. Iako je političarima poručio da bi im bilo bolje da danas šute, ni on nije ostao bez riječi.

Novinari su ga pitali odnosi li se to što je poručio političarima da šute na Kolindu Grabar-Kitarović koja je upravo u Kninu najavila predsjedničku kandidaturu. Miroslav Škoro je ponovio da obljetnicu Oluje ne treba politizirati. 

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Vremenski fenomen Snažna oluja pogodila Kaliforniju: Atmosferska rijeka ubila više ljudi Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja"

"Ja sam rekao da bi bilo dobro svim hrvatskim političarima da danas šute. Da na neki način zaboravimo politiku. Ne treba politizirati. Ja sam mogao danas imati koncert ovdje, ova pozornica je na neki način podignuta i za mene, ali sam to otkazao i drago mi je da sad to napravio", rekao je Miroslav Škoro.  

Kolinda Grabar-Kitarović je nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti objavila kandidaturu.

'Danas sam tu kao predsjednica i namjeravam se i idućih pet godina viđati s vama kao predsjednica'', kazala je Grabar-Kitarović.

Nakon nje, novinarima se obratio i premijer Andrej Plenković koji je kazao da je suglasan s njezinom kandidaturom

Miroslav Škoro ranije je na Facebooku građanima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. U objavi je napisao da je Hrvatska danas slobodna i neovisna država ''zahvaljujući mudrom i odlučnom vodstvu predsjednika Tuđmana i velikoj hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja''.

''Vojno-redarstvena operacija “Oluja“ zadala je završni udarac velikosrpskoj politici na međunarodno priznatom teritoriju Republike Hrvatske, stvorila pretpostavke za mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja i završetak rata u Bosni i Hercegovini.

Ponosno i dostojanstveno proslavimo ovaj najslavniji datum hrvatske povijesti, s posebnim pijetetom sjetimo se naših poginulih branitelja i obećajmo si da ćemo marljivo raditi kako bi Hrvatska postala uspješna država kakvu smo sanjali te slavne 1995. godine'', napisao je Škoro.

Podizanjem zastave na Kninskoj tvrđavi u nedjelju je nastavljeno središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije (VRO) "Oluja."

Svečanom programu na Kninskoj tvrđavi nazočio je hrvatski državni vrh, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Na Kninskoj tvrđavi pročitana je i povjesnica VRO Oluja te imena 238 poginulih pripadnika Hrvatskih snaga i dvoje nestalih u oslobodilačkoj VRO Oluja, Nastupila je i Klapa Hrvatske ratne mornarice (HRM) "Sv. Juraj." (V.P./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene