Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O optužbama za veleizdaju

Pejčinović Burić: "Bit ćemo striktni i fer, Srbija će morati ispuniti sva mjerila"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbačena je prijava protiv ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić. Ministrica je komentirala i optužbe Mosta za veleizdaju.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne misli da je šefica diplomacije prekršila zakon jer je 2016. savjetovala srbijansku Vladu na projektu pristupanja Europskoj uniji i pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje" Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

U to vrijeme, bivša Oreškovićeva Vlada osnovala je Povjerenstvo koje je trebalo pratiti poduzima li Srbija sve korake, poput kažnjavanja ratnih zločina, i moglo ih je blokirati u slučaju nerješavanja pitanja.

Na optužbe iz Mosta za veleizdaju i kako se u njezinu mandatu Povjerenstvo nije sastalo niti jednom, reagirala je Pejčinović. Kaže da im je uloga sustavno pratiti napredak.

"Teske riječi, neprimjerene riječi. Čudno je se da danas postavlja pitanje kako se ne zaustavlja i ne blokira proces, a dok je Most bio na vlasti i imao ministra upravo u ključnom resoru, tom ministru i Mostu tada nije bilo to na pameti", izjavila je ministrica.

Ministrica je naglasila da će "Hrvatska inzistirati na punom ispunjavanju svih obveza Republike Srbije i da o tome s nikim nećemo pregovarati".

"Naša pozicija je jasna, bit ćemo striktni i fer. Morat će se ispuniti sva mjerila", zaključila je Pejčinović Burić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene