Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Pobjeda zdravog razuma"

Divjak o noćnoj smjeni u Saboru: "S obzirom na razinu rasprave, bolje da djeca to nisu gledala"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je noćnu raspravu u Saboru o njezinoj smjeni.

"Koliko god smo jučer iznosili na argumente, neki su ljudi imuni na njih i ne čuju ih. Ta razina licemjerna je nevjerojatna", izjavila je ministrica Divjak prije sjednice Vlade komentirajući raspravu u Saboru o njezinoj smjeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Sami slažu satnicu" Hoće li se u školama gledati utakmice? "Čitam i ne vjerujem" Slika nije dostupna INFLACIJA SUPERODLIKAŠA Bivša ministrica o prijemnim ispitima za škole: ''Problem je stvaran, ali opet se radi ono što je lakše, a ne pametno''

"Njihova razina nepripemljenosti. Mogli su svašta naučiti do sada", izjavila je ministrica te komentirala praznu sabornicu tijekom rasprave.

"Oni koji su potpisali zahtjev za opoziv mogli su se pojaviti na raspravi, isto kao što sam se ja pojavila na aktualnom satu i bila sve vrijeme na raspravi. Tako sam i jutros došla na Vladu, to je takav posao", rekla je Divjak.

Na pitanje bi li za javnost bilo bolje da je rasprava bila ujutro, a ne kasno navečer, ministrica je izjavila: "S obzirom na razinu rasprave, bolje da djeca to nisu gledala."

Štromar uvjeren da će na glasanju o ministrici Divjak pobijediti zdrav razum

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar u četvrtak je uoči sjednice Vlade rekao da je siguran da će u petak, kada u Saboru bude glasanje o prijedlogu oporbe za smjenom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, pobijediti zdrav razum.

"Ja sam siguran da će pobijediti zdrav razum. Svatko razuman će za ministricu radije imati Divjak, koja je sposobna, kvalitetna i znanstvenica, nego da to bude netko od ovih politikanata kao što su Maras, Grmoja i Pernar", ocijenio je Štromar.

Rekao je da se jučer na raspravi moglo čuti zašto je reforma obrazovanja uspješna te zašto ministrica Divjak treba i dalje ostati u Vladi. Dodao je i da oni koji su pokrenuli raspravu o njezinu opozivu dobili raspravu, ali na njoj nisu bili.

"Premijer Plenković branio je ministricu, rekao je da odlično radi i da ide sve u dobrom smjeru što se tiče reforme obrazovanja", poručio je. Na konstataciju novinara da je dio HDZ-a protiv koalicije HNS-a i HDZ-a, pa i protiv same ministrice, uzvratio je da je HNS u koalicijskoj Vladi i da će posao raditi do kraja mandata Vlade.

"Jeftino politiziranje"

Ministar branitelja Tomo Medved ocijenio je da je zahtjev oporbe za smjenom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak jeftino politiziranje te je, aludirajući na raspravu o izglasavanju nepovjerenja kojoj je nazočilo tek osmero zastupnika, ustvrdio da oporba očito nije u stanju okupiti se i pratiti.

"Definitivno još jedan pokušaj oporbe, a nisu se u stanju okupiti i pratiti. Očito je da je posrijedi jeftino politiziranje, a da zapravo nisu u stanju nazočiti na raspravi", komentirao je Medved uoči sjednice Vlade saborsku raspravu o izglasavanju nepovjerenja ministrici Divjak koja je završila u četvrtak iza poslije sata ujutro pred osmero zastupnika.

Potvrdio je i da je pozicija ministrice Divjak sigurna. "Imali ste priliku čuti predsjednika Vlade, već ste ranije čuli njegov stav, stoga ne znam ima li potrebe dalje komentirati to pitanje. Ministrica nosi taj resor i predsjednik Vlade vrlo je jasno stao iza projekta i programa koje provodi ministrica, u konačnici iza programa Vlade", kazao je Medved. (MT/Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene