Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE SE AUTORI

Ministri tvrde da ne znaju tko je pisao Lex Agrokor: "Nisu mi rekli, kad bih znala, rekla bih vam"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednoj od posljednjih objava na blogu Ivica Todorić optužuje da je izvanredna uprava u reviziji financijskih izvješća objavila netočne podatke te da je dosta toga u izvješću napravljeno protuzakonito i s puno manipulacija.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s druge strane pohvalio se kako je jedan od reformskih poteza vlade i Lex Agrokor.

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Iz Ministarstva gospodarstva pak uporno odbijaju reći tko je imenom i prezimenom sudjelovao u pisanju tog zakona koji nailazi na brojne kritike. Ostali ministri u Vladi redom tvrde kako ni oni ne znaju tko je pisao zakon.

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade rekao je da je Zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od strateškog značaja u biti reforma per se. "Ona će obilježiti taj čistilišni transformacijski trenutak načina poslovanja u hrvatskom gospodarstvu", rekao je Plenković.

Uoči sjednice Vlade novinari su pitali ministre znaju li tko je pisao ovaj zakon. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kaže da joj nisu rekli tko ga je pisao. Novinare je zanimalo zanima li ju tko je autor. "Moram priznati, zanima me isto onoliko koliko i prosječnog građanina, ali ne, nisu mi rekli. Kad bih znala, rekla bih vam", rekla je Divjak.

Lovro Kuščević, ministar uprave, također sliježe ramenima. "Ja stvarno ne znam. Da znam, ja bih vam dao informaciju", poručio je Kuščević.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene