Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri Srbije, Crne Gore, BiH i Slovenije

Beograd: Na sastanku o Agrokoru bez predstavnika Vlade i koncerna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić rekao je u utorak, dan uoči beogradskog sastanka s kolegama iz regije, kako očekuje da će svaka zemlja u kojoj je poslovao Agrokor navesti što je učinila vezano uz postojeću krizu.

Ministri trgovine i ekonomije iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore danas su na sastanku u Beogradu analizirali krizu te razmotrili što je učinjeno na stabiliziranju poslovanja “Agrokora”. Na sastanak nisu pozvani predstavnici hrvatske Vlade ni Agrokora.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Izvještava Andrija Jarak Dnevnik Nove TV donosi detalje istrage o dobavljačima Agrokora i kako će se oni braniti od tih optužbi

Uoči samog sastanka ministar ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da će razmijeniti iskustva jer je interes svih da važne kompanije, koje su brendovi, opstanu i da se sačuvaju radna mjesta i dobavljači. Istaknuo je kako je njihov interes da Agrokorove tvrtke u njihovim zemljama i dalje dobro posluju iako je u pitanju kapital koji je došao iz Hrvatske.

Srbijanski ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić je za RTS naveo da je na sastanku u utorak u Sarajevu zaključeno da je važno spriječiti odljev sredstava iz Merkatora u Srbiji, Hrvatsku ili neku drugu državu.

Svaka država je autonomna, ocijenio je Ljajić i rekao da je Srbija najprije počela konzultacije s "Merkatorom" i dobavljačima. "Pokazala je krajnje odgovoran pristup problemu”, dodao je.

Iako se radi o kriznoj situaciji, u svezi Merkatora nema potrebe poduzimati nikakve radikalne mjere jer on posluje stabilno, podmiruje potrebe s manjim dobavljačima, a s velikim dobavljačima sklopljeni su posebni ugovori, rekao je Ljajić.

Sa sastanka bi trebala biti upućena regionalna poruka za “slučaj Agrokor”, a uoči njega Ljajić je zaključio da svi imaju ekonomske interese koje treba zaštititi i očekuje se da države primjene mjere kojima će to i učiniti.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene