Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODGOVOR MINISTARSTVA

Slučaj prevare i napada na ekipu Provjerenog: Institucije istražuju štiti li netko zloglasnu obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo Pravosuđa odgovorilo je na upite Nove TV vezane za slučaj Sužnjević/Šajnović o kojem je priču radila emisija Provjereno

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da će pokrenuti postupak utvrđivanja istine o navodima svjedoka iz priloga.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Podsjetimo, više je sugovornika u priči Provjerenog prozvalo institucije da štite obitelj Sužnjević/Šajnović te da su na razne načine s njima isprepleteni. Pri snimanju svjedoka kojima je spomenuta obitelj nanijela velike štete, napadnuta je i naša ekipa. Evo što nam je napisalo Ministarstvo pravosuđa:

"U skladu s navedenim ovlastima, Ministarstvo pravosuđa zatražit će od predsjednice Općinskog suda u Bjelovaru i Županijskog suda u Bjelovaru izvješće o postupanju suda u svim predmetima u kojima je stranka jedan ili oba bračna druga Sužnjević/Šajinović i ocijeniti radi li se u kojem od predmeta o odugovlačenju postupka."

Odgovor nam je stigao i od Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru. Kao više državno odvjetništvo zatražili su analizu postupanja Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru. Na dio konkretnih pitanja o konkretnim ljudima nisu nam odgovorili.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene