Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ REAKCIJA

MVEP o Šešeljevu skupu: "To je nedopustivo ponižavanje žrtava i prognanih Hrvata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova osudilo je u subotu održavanje skupa Srpske radikalne stranke (SRS) pod vodstvom osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Hrtkovcima, "na samom mjestu počinjenja zločina", ocijenivši to nedopustivim.

Nakon Predsjednice, oglasilo se i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova povodom održavanja skupa Srpske radikalne desnice pod vodstvom osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Pročitajte i ovo Vojislav Šešelj Stigla nova optužnica FOTO Ispred Šešeljeve kuće osvanuo znak koji mu se neće svidjeti, autori objasnili što im je bio povod Vojislav Šešelj Jačanje desnice Haški osuđenik Šešelj: "Spremni smo priskočiti Vučiću kako ne bi morao koalirati s izdajnicima"

''Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osuđuje održavanje skupa Srpske radikalne stranke pod vodstvom osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Hrtkovcima, simbolu stradanja Hrvata u Vojvodini.

Održavanje skupa na samom mjestu počinjenja zločina nedopustivo je ponižavanje žrtava i stradalnika, tisuća prognanih Hrvata, ali i svih pripadnika hrvatske nacionalne manjine koji žive u Vojvodini.

Očekujemo od srbijanskih vlasti jasnu osudu ovakvih okupljanja, koja propagiraju politiku i stavove koji su nedvosmisleno osuđeni od strane Haškog tribunala i cijelog civiliziranog svijeta, kao i stvarno, a ne samo deklarativno, poštivanje prava nacionalnih manjina te spremnost za istinskim suočavanjem s prošlošću'', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, predsjednik Srpske radikalne stranke i haški osuđenik Vojislav Šešelj poručio je u subotu da ideologija radikala ostaje nepromijenjena, zanijekao je da je počinio zločin protjerivanjem hrtkovačkih Hrvata te zatražio da se ubuduće u Srbiji uvede kazneno djelo doživotnog zatvora za sve koji zločin u Srebrenici budu nazivali genocidom.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osudila je skup kazavši da je ''izrugivanje žrtvama na mjestu zločina civilizacijski poraz za jedno društvo''.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene