Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže rješenje

Ministar zdravstva reagirao je na potresno pismo majke bolesne djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva reagirao je na otvoreno pismo majke Ivone Matijević.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić reagirao je na otvoreno pismo koje mu je poslala Ivona Matijević, majka djevojčice Tee, koja je prva u Hrvatskoj primila skupi lijek za liječenje spinalne mišićne atrofije.

Pročitajte i ovo Redukcije Ozempica - 4 vlada nestašica Pomama za lijekom, prepisuju ga čak i stomatolozi: "Dolaze mlade djevojke koje imaju dvije tri, kile više" Slika nije dostupna Ministar najavio Kujundžić: Spinraza idući tjedan na listi HZZO-a

Majka je u pismu opisala dug i težak put svoje obitelji do lijeka koji bi pomogao Tei. Uz to, pozvala je Vladu na osnivanje Fonda za inovativne terapije, kako bi se i druga djeca i bolesnici mogli liječiti.

"Najvažnije je da je dijete prošlo bez ozbiljnih nuspojava, da je dijete dobilo lijek i da sada, istina, bez ocjene struke, ali po onome što su mediji prenijeli postoji određeni pozitivni pomak, vlada traži rješenje i vjerojatno će vrlo brzo velika većina onih koji imaju indikacije dobiti lijek", odgovorio joj je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene