Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Potrebni dodatni napori"

Ministar Zdravko Marić komentirao kritike na račun sporog rasta BDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić komentirao je kritike na račun sporog rasta BDP-a od 2 posto u četvrtom kvartalu 2017. godine.

Ministar financija naglasio je kako, prema podacima za 2018., Vlada ostaje pri projekcijama za ovogodišnji rast od 2,9 posto.

Pročitajte i ovo Damir Novotny Loša vijest za premijera Ekonomski analitičar o odlasku Zdravka Marića: "Jedan od najboljih ministara" Marko Primorac u studiju Dnevnika Nove TV MARKO PRIMORAC Budući ministar financija ranije je govorio da se zalaže za veće plaće: ''Rekao sam to i ministru Mariću''

Osim oporbe, Vladu je zbog BDP-a kritizirala i predsjednica.

"Dobro sam svjestan toga da niti proračunska situacija ne može biti održiva bez održivog gospodarstva. I nama je zapravo prvi i osnovni, ultimativni cilj zapravo održivost gospodarskog rasta, zapošljavanja i sve što je vezano za to. I fiskus, i demografija i mirovinski sustav, zdrastveni sustav, da ne nabrajam sad, praktički puno ovise o samom gospodarstvu", rekao je Zdravko Marić.

"Mislim da svi skupa moramo učiniti dodatne nove napore kako bi zapravo potencijal gospodarstva ne samo u jednoj godini, nego u godinama koje slijede, dakle govorim o srednjem i dugom roku bio pojačan", dodao je.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene