Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje na poziciji

Kuščević: ''Bit ću ministar sve dok premijer ne odluči drugačije, možda sutra, možda za godinu dana...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Lovro Kuščević u četvrtak je poručio da ostaje na poziciji ministra dok premijer Andrej Plenković ne odluči drukčije.

Na sjednici Vlade u četvrtak ujutro nema ministara iz HNS-ove kvote, ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, zbog, kako je objašnjeno, službenog puta, odnosno ranije dogovorenih obveza.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Nezaobilazna pitanja novinara prije sjednice ticala su se moguće Kuščevićeve ostavke i mogućeg raskida koalicije s HNS-om, što ministri nisu htjeli posebno komentirati.

"Dok predsjednik Vlade ne odluči drukčije, svi smo ministri – ja, Štromar, svi kolege koji su sada ministri", rekao je Kuščević ispred Banskih dvora.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić također je rekla da o Kuščeviću odlučuje Plenković.

"Ja sam saslušala njegovo obrazloženje, ono što vam je rekao premijer. To je da će on s ministrom još razgovarati, razgovarat će se i s koalicijskim partnerima. Uvijek sam bila stajališta da premijer bira svoje suradnike", istaknula je.

Kuščević i dalje tvrdi da je sve bilo po zakonu

Upitana je li ovo kraj suradnje s HNS-om, odgovorila je da će se to znati nakon koalicijskog sastanka.

Ministar branitelja Tomo Medved poručio je da u potpunosti podržava sve što je jučer izrečeno nakon sastanka užeg predsjedništva HDZ-a. "Sačekajmo i budimo strpljivi. Sve je vrlo jasno analizirano i rečeno", poručio je.

Nakon sjednice Vlade Kuščević je kratko poručio da će biti ministar dok premijer ne odluči drugačije. "To može biti sutra, za godinu dana... tko to zna".

Kuščević kaže da je premijera uvjerio u nevinost zakonom i argumentima. Ponovio je da je sve bilo transparentno i u skladu sa zakonom.

Na jučerašnjem sastanku užeg vodstva HDZ-a raspravljalo se o zahtjevu HNS-a za ostavkom ministra Kuščevića, a premijer je poručio da Kuščević radi svoj posao te najavio da će razgovarati sa svim partnerima u vladajućoj većini, i to najvjerojatnije idućeg tjedna. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene