Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjen broj rezervacija

Capelli: "Ništa dramatično. Trebamo se dokazati kvalitetom, a ne snižavanjem cijena“

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Gari Cappelli komentirao je usporavanje bookinga, odnosno smanjeni broj rezervacija dolazaka turista u našu zemlju.

"Ništa dramatično. Svi računaju da će najava recesije donijeti snižavanje cijena, pa čekaju last moment booking. Turisti imaju izbora pa čekaju, no trebamo biti strpljivi. Protivnik sam snižavanja cijena. Trebamo se dokazati kvalitetom, a ne snižavanjem cijena“, poručio je ministar prilikom obilaska Visoke škole Aspira u sklopu Dana otvorenih vrata.

Pročitajte i ovo Apartmanizacija - 2 Privatni smještaj brzo raste Prijeti li Hrvatskoj over-turizam? Neki gradovi na obali uvode red, a s time se slažu i turisti: "To je dobra odluka" Slika nije dostupna Zbog rasta broja zaraženih Gari Capelli o situaciji u turizmu: "Ne bismo trebali ići prema zatvaranju. To ne dolazi u obzir"

"Tržište je za sada stabilno, no ima nekih usporavanja”, otkrio je ministar, rekavši da će više informacija imati nakon sajma turizma u Münchenu.

"Nas možda malo zabrinjava brexit koji će zasigurno usporiti neke stvari. Može doći do pada valute, no, osim Dubrovnika, nismo toliko ovisno o britanskim turistima, pa je stvar malo lakša. Uglavnom, sve su zemlje u istoj ili sličnoj situaciji. Nismo izuzetak booking turista usporava i u drugim zemljama. U najtežoj situaciji je ipak Španjolska, jer su oni ovisni o britanskim turistima.

Mi smo manji i prilagodljiviji. Kod nas je potpuno drugačija situaciji i to nam omogućava da se lakše borimo sa novonastalom situaicijom.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene