Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Zadarskoj županiji

Ministar o zakonu zbog kojeg negoduju taksisti: "Mislim da ćemo ovime otvoriti nova radna mjesta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima boravi u radnom posjetu Zadarskoj županiji.

U Tkonu na otoku Pašmanu ministar je potpisao Ugovor za dodjelu bespovratnih 32 milijuna kuna za gradnju trajektne luke Tkon te sporazume za dodjelu ukupno osam milijuna kuna za luke Turanj, Petrčane i Mandre na otoku Pagu.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..." Zoran Milanović, Oleg Butković Prepucavanje se nastavlja Butković Milanoviću: "Zorane, pustio sam ti goluba i još čekam''

"Prvi put gradimo lučku infrastrukturu novcem iz EU fondova", rekao je ministar.

Govoreći o namjeri Strabaga da se žali zbog odbijanja odabira njih kao izvođača radova na Pelješkom mostu, ministar je rekao da se nitko ne može žaliti na odluku Državne komisije, nego može samo podnijeti žalbu Upravnom sudu.

"Ne mogu i ne smijem komentirati tužbe. Što se tiče zaustavljanja radova, treba pitanje postaviti stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije. Njihov odgovor je i moj odgovor", rekao je.

Dotaknuo se i naplate cestarine i odabira konzultanta za budući sustav naplate cestarine rekavši da su u fazi evaluacije pristiglih ponuda. "U idućih mjesec dana znat ćemo najpovoljnijeg konzultanta koji će do kraja godine početi raditi i početi tražiti rješenje", objasnio je.

Ministar je odgovorio i na pitanje o taksistima koji negoduju zbog prijedloga novog zakona. "Cilj je zakona da građanima omogućimo jeftiniji i dostupniji prijevoz taksijem, liberalizaciju tržišta i jednaka pravila koja će vrijediti za sve. Mislim da ćemo ovime otvoriti nova radna mjesta, da ljudi ostanu u Hrvatskoj", kaže Butković koji je govorio i o negodovanjima zadarske oporbe zbog koncesije na luku Gaženica.

"Republika Hrvatska izgradila je infrastrukturu, zajam Hrvatska mora vratiti. Postupak je bio transparentan. Cilj je da Gaženica zaživi, nitko je ne prodaje. To su najniži politički poeni oporbe. Nama je cilj dovući brodove u Gaženicu", rekao je.

Govoreći o istrazi o nesreći u tunelu Učka koja se dogodila kada je pao dio ventilacijskog sustava, Butković je rekao da u ovom trenutku o tome nema informacije, a na pitanje što ako se utvrdi da je odgovoran koncesionar, rekao je da će onaj koji je odgovoran snositi štetu.

"Nije na meni da utvrđujem odgovornost, ja mogu samo dobiti nalaz, a onda će netko drugi to morati utvrditi", zaključio je Butković. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene