Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komentirao vrdoljakovu izjavu

Ministar Oleg Butković o koaliciji HDZ-a i HNS-a: "Ma to je sve živa žalost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Butkovića su pitali je li primjereno tako govoriti o predsjednici nakon što je čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak kazao da ona ništa ne zna pošto je ona izjavila da reforma obrazovanja o kojoj toliko pričamo ne donosi rezultate, a to se vidi po rezultatima PISA istraživanja za 2018. godinu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je izjavu čelnika HNS-a Ivana Vrdoljaka, koji je, nakon komentara predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o PISA istraživanju, rekao da "Hrvatska zna, ali predsjednica ne zna".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije" Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..."

Na upit je li primjereno komentirati da predsjednica ništa ne zna, Butković je rekao: "Morate njega pitati što je primjereno, a što nije. Ma dobro, Vrdoljak je, tako, to sve", na što su novinari konstatirali kako je čelnik HNS-a njegov koalicijski partner, no Butković je odbio dalje komentirati.

Na pitanje jesu li zategnuti odnosi među partnerima rekao je: "Ma to je sve živa žalost."

Podsjetimo, predsjednica se osvrnula i na rezultate PISA testova te izrazila žaljenje što su tako loši za hrvatske učenike. "Rezultati tih istraživanja pokazuju da naš obrazovni sustav umjesto da ide naprijed nažalost ide unatrag. Ne možemo nikako biti zadovoljni tim rezultatima za 2018. godinu. Nažalost, mislim da je to jedan od dokaza da ova reforma obrazovanja o kojoj toliko pričamo ne donosi rezultate i da moramo žustrije krenuti", rekla je predsjednica. Istaknula je kako "nema mjesta svađama o ideološkim pitanjima, već se trebamo usredotočiti na ljude, studente, učenike".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene