Obavijesti Video Pretražite Navigacija
naletio na tračnicu nasred pruge

Ministar Butković o iskakanju vlaka kod Vrbovca: "Sve mi je to skupa malo čudno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar prometa Oleg Butković komentirao je bizarnu nesreću na prugi kod Vrbovca u kojoj je putnički vlak iskočio iz tračnica zbog naleta na ostavljenu tračnicu nasred pruge. Poručio je da mu je "sve to skupa malo čudno".

Ministar Butković za nesreću na prugi kod Vrbovca rekao je kako "bogu hvala nije bilo nikakvih negativnih posljedica".

Pročitajte i ovo Oleg Butković Nova runda prepucavanja Butković: ''Možda će Milanović na listu ubaciti svog obiteljskog prijatelja - bio bi idealan za Ministarstvo graditeljstva'' Oleg Butković O poslovima ministrova brata Butković od Milanovića traži ispriku: "Bilo bi pristojno, ali znam da očekujem previše"

"Nitko nije izgubio život i činjenica jest da nas je sve skupa to jučer uznemirilo", naglasio je ministar te dodao da o detaljima te nesreće ne može govoriti jer su istrage u tijeku.

Ministar je poručio da netko mora odgovarati za to, ali tek nakon što istrage policije i HŽ infrastrukture pokažu što se zapravo dogodilo.

"Odogovornost mora postojati. Po preliminarnim informacijama, rekao bih da je sve to skupa malo čudno", poručio je na kraju Butković.

Podsjetimo, vlakom 783 kojim je na relaciji Zagreb - Koprivnica - Osijek upravljao 41-godišnji strojovođa naletio je u nedjelju oko 7:30 u Lonjici na tračnicu koje se nalazila na pruzi između tračnica kolosijeka te je vlak iskočio, utvrdila je policija.

Pritom su znatno oštećeni okretno postolje vlaka, tračnica kolosijeka, betonski pragovi i vijci metalnih fiksatora tračnica. Riječ je o većoj, zasad neutvrđenoj šteti.

U vlaku je bilo 68 putnika, a lakše je ozlijeđen strojovođa, kojemu je liječnička pomoć pružena u KB-u Dubrava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene